Băsescu: Adunarea Ecumenică - semnul solidarităţii între credinţe

Preşedintele Traian Băsescu şi-a manifestat, miercuri, convingerea, că Adunarea Ecumenică de la Sibiu reprezintă pentru toţi semnul solidarităţii între credinţe şi o speranţă reînnoită de unitate.

1 afișare
Imaginea articolului Băsescu: Adunarea Ecumenică - semnul solidarităţii între credinţe

Băsescu: Adunarea Ecumenică - semnul solidarităţii între credinţe

"Doresc să transmit salutul meu cordial cu prilejul celei de-a treia Adunări Ecumenice, care se desfăşoară la Sibiu, Capitala Culturală a Europei. În primul său an de apartenenţă la UE, România are astfel privilegiul să găzduiască un eveniment definitoriu pentru acţiunea comună a bisericilor creştine şi pentru raportarea noastră responsabilă la valorile spirituale care au stat la baza identităţii europene", a spus preşedintele Traian Băsescu la Adunarea Ecumenică.

El a menţionat că personalităţile fundamentale ale Europei unite au vorbit "cu încredere şi speranţă" despre dimensiunea spirituală a unităţii şi a solidarităţii - garanţie a reconcilierii, a păcii şi a dreptăţii spre care aspirau acum o jumătate de secol popoarele Europei.

"Desfăşurându-se la Sibiu – un veritabil model de întâlnire şi conlucrare dintre culture şi confesiuni religioase, şi pentru prima dată într-o ţară majoritar ortodoxă , ţară ce a pregătit evenimentul de astăzi prin vizita istorică a Papei Ioan Paul al II-lea din 1999, a treia Adunare Ecumenică Europeană este pentru noi toţi semnul solidarităţii între credinţe şi o speranţă reînnoită de unitate", a adăugat preşedintele.

El şi-a exprimat convingerea că lucrările Adunării Ecumenice de la Sibiu vor contribui la intensificarea colaborării interconfesionale în spiritual Cartei Ecumenice şi vor confirma totodată vocaţia României de a fi un spaţiu al dialogului şi al cooperării în vederea binelui comun în Europa.

Lucrările celei de-a treia Adunări Ecumenice au fost deschise, miercuri dimineaţa, la Sibiu, în prezenţa a circa 2.000 de persoane, cu o rugăciune comună a cultelor creştine, în cortul multifuncţional instalat în centrul oraşului, la ceremonie participând şi preşedintele Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici