Băsescu:La TV, înţelepţi ai neamului se străduiesc să ne schimonosească şi ca suflet, şi ca hărnicie

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, sâmbătă, la Craiova, în contextul în care elogia frumuseţea ţării şi pe români, că, seara, pe la televiziuni, "tot soiul de înţelepţi ai neamului" se străduiesc să ne schimonosească atât ca suflet, cât şi ca inteligenţă şi hărnicie.

21 afișări
Imaginea articolului Băsescu:La TV, înţelepţi ai neamului se străduiesc să ne schimonosească şi ca suflet, şi ca hărnicie

Băsescu:La TV, înţelepţi ai neamului se străduiesc să ne schimonosească şi ca suflet, şi ca hărnicie (Imagine: Mediafax Foto)

El a spus, în discursul rostit la o ceremonie organizată cu prilejul zilei de 1 iunie, că vine de la Horezu, unde a văzut o expoziţie de ceramică foarte frumoasă.

"Vin de la Horezu. O expoziţie de ceramică extraordinar de frumoasă şi cred că toţi avem obligaţia, atunci când sunt evenimente de tradiţie, să mergem şi să le punem în valoare. Am constatat în ultimii ani că România este foarte puţin cunoscută. Oriunde mergi în străinătate ţi spune un singur lucru: Castelul Dracula", a afirmat Traian Băsescu, în faţa a a aproximativ 300 de persoane, majoritatea copii de la grădiniţe şi şcoli din oraş.

El a apreciat că, dincolo de Dracula, românii au foarte multă frumuseţe pe care trebuie să o dea şi altora.

"Ori românii, dincolo de această realitate istorică sau doar un mit, au atâta frumuseţe încât nu putem cuprinde niciunul dintre noi", a afirmat Băsescu.

Şeful statului a apreciat că cel mai bun lucru este să dăm din frumuseţea asta şi altora, "celor pe care-i invităm să ne viziteze şi să ne vadă aşa cum suntem şi nu cum ne scriu unii prin străinătate".

El s-a referit şi la "înţelepţii neamului" care, seara, pe la televiziuni, "se străduiesc să ne schimonosească".

"Vedeţi seara pe la televiziuni tot soiul de înţelepţi ai neamului, care se străduiesc să ne schimonosească şi ca suflet, şi ca inteligenţă, şi ca hărnicie, şi ca oameni capabili să ducem ţara către un viitor frumos", a adăugat Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici