Băsescu: Nu există ziarist care să poată spune că am intervenit împotriva lui sau a ceea ce a scris

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, vineri, la Drobeta Turnu Severin, că presa din România este "complet liberă" şi că nu există niciun ziarist român care să se poată poată plânge de intervenţii din partea şefului.

12 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Nu există ziarist care să poată spune că am intervenit împotriva lui sau a ceea ce a scris

Băsescu: Nu există ziarist care să poată spune că am intervenit împotriva lui sau a ceea ce a scris (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Dacă ne referim la ce se întâmplă în România, vă pot spune că, cel puţin din punctul meu de vedere, presa este complet liberă. Nu există pârghii ale statului care să intervină în libertatea de exprimare şi, în ceea ce mă priveşte, cred că nu există niciun ziarist român care să poată spune «Preşedintele a intervenit împotriva mea sau împotriva a ceea ce am scris». Am avut întotdeauna convingerea că presa trebuie să-şi ia libertate atât cât vrea ea, atât cât consideră că trebuie să aibe", a spus preşedintele.

Băsescu a afirmat că presa trebuie să fie cea care îşi defineşte propriile limite, atât de limbaj, de problematică tratată, cât şi în ceea ce priveşte atitudinea faţă de stat.

Preşedintele participă, la Drobeta Turnu Severin, la deschiderea Congresului Jurnaliştilor Români de Pretutindeni, urmând ca sâmbătă să fie prezent şi la Kladovo, în Serbia, unde are loc a doua parte a evenimentului.

Sâmbătă, de la ora 17.00 (16.00, ora locală în Serbia), şeful statului se va afla la Kladovo, unde va merge la Congresul Jurnaliştilor Români de Pretutindeni.

Prima ediţie a Congresului Internaţional al Jurnaliştilor Români, care se desfăşoară sub genericul "Limbaj-Mesaj-Libertate", este organizată de Forumul Internaţional al Jurnaliştilor Români, cu sprijinul Departamentului pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni (DRRP) din cadrul Ministerului Afacerilor Externe şi în parteneriat cu Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune.

La eveniment sunt invitaţi circa 100 de reprezentanţi ai presei româneşti şi ai ţărilor vecine (Republica Moldova, Ucraina, Serbia, Ungaria, Bulgaria, Republica Macedonia, Albania), reprezentanţi ai Parlamentului, Guvernului, oameni politici, diplomaţi, experţi şi reprezentanţi ai societăţii civile din România. Participanţii vor dezbate situaţia presei româneşti din afara graniţelor ţării.

Sâmbătă, evenimentul se va desfăşura la Kladovo, unde vor participa şi reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Valea Timocului şi Voivodina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici