Băsescu va mai putea interveni la TVR, dacă CNA şi comisia parlamentară o cer

Televiziunea publică a comunicat, joi seara, că, în cazul în care comisia parlamentară şi CNA vor considera oportun ca TVR să aloce şefului statului şi alţi timpi de antentă faţă de intervenţia de luni, 5 noiembrie, pe tema referendumului, postul public îi va oferi acest spaţiu.

2 afișări
Imaginea articolului Băsescu va mai putea interveni la TVR, dacă CNA şi comisia parlamentară o cer

Băsescu va mai putea interveni la TVR, dacă CNA şi comisia parlamentară o cer

Potrivit unui comunicat de presă, TVR consideră că poate oferi timpi de antenă în plus preşedintelui României, deşi "la şedinţa comisiei parlamentare pentru stabilirea timpilor de antenă de marţi, 7 noiembrie a.c., nu s-a luat nici o decizie cu privire la acordarea sau neacordarea dreptului preşedintelui României de a mai avea încă o intervenţie la televiziunea publică până la sfârşitul campaniei".

"Reamintim că în comisia parlamentară de acordare a timpilor de antenă s-a convenit ca partidele să îşi trimită câte un reprezentant la emisiunile alocate de TVR campaniei pentru referendum. Preşedintele României, ca şi iniţiator al referendumului, a avut o intervenţie la TVR 1, luni 5 noiembrie a.c., în prime-time, timp de o oră", se arată în comunicatul TVR.

De asemenea, conducerea postului public de televiziune anunţă că a hotărât ca luni, 12 noiembrie, la întâlnirea cu membrii comisiei parlamentare pentru acordarea timpilor de antenă, să propună difuzarea, în ultima săptămână de campanie, a unei serii de interviuri cu liderii partidelor parlamentare şi cu preşedintele României, în care aceştia vor promova punctele de vedere faţă de votul uninominal.

Televiziunea publică respinge "acuzaţiile aduse de Partidul Democrat, potrivit cărora nu ar fi mediatizat în termenul legal campania pentru referendumul dedicat votului uninominal", susţinând că, încă de la începutul campaniei, TVR "s-a implicat în promovarea acesteia". În acest sens, postul public citează o serie de emisiuni în care a fost abordată chestiunea referendumului pentru votul uninominal, începând din 24 octombrie şi până pe 22 noiembrie.

"Totodată, precizăm că «Emisiunea Vot pentru vot - 2008», se adresează partidelor politice şi cetăţenilor, potrivit Legii nr. 3/2000 privind organizarea referendumului cu modificările şi completările ulterioare", se arată în comunicatul TVR, care susţine că, deşi pentru ediţia din 8 noiembrie se stabilise să fie prezentat punctul de vedere al Partidului Democrat şi al Partidului Conservator, primul a transmis "că nu doreşte să utilizeze timpii de antenă puşi la dispoziţie".

Preşedintele Comisiei pentru repartizarea timpilor de antenă în vederea campaniei pentru referendumul pentru introducerea votului uninominal, Ioan Bivolaru (PSD), a declarat, miercuri, că preşedintele Traian Băsescu şi-a epuizat timpul de campanie, însă comisia nu a luat nicio decizie în acest sens.

Pe de altă parte, Bivolaru a spus că s-a mai decis ca, în emisiunile specifice de campanie pentru referendum ale SRR şi TVR, să nu apară decât reprezentanţii partidelor politice şi cetăţenii, respectându-se principiul egalităţii de difuzare între părerile pro şi contra, consfinţit de o decizie anterioară a Consiliului Naţional al Audiovizualului.

CNA a solicitat, la începutul săptămânii, printr-o adresă, SRTv şi SRR, să informeze Consiliul cu privire la emisiunile pe care le vor realiza pentru reflectarea campaniei pentru referendum.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici