Băsescu: Voiculescu şi Vântu fac presiuni prin trusturi pentru oprirea funcţionării instituţiilor

Preşedintele Traian Băsescu i-a acuzat, luni, pe Dan Voiculescu şi Sorin Ovidiu Vântu că fac presiuni prin trusturile de presă pe care le deţin pentru oprirea funcţionării instituţiilor statului.

19 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Voiculescu şi Vântu fac presiuni prin trusturi pentru oprirea funcţionării instituţiilor

Băsescu: Voiculescu şi Vântu fac presiuni prin trusturi pentru oprirea funcţionării instituţiilor (Imagine: Mediafax Foto)

El a făcut aceste acuzaţii în contextul în care a fost întrebat cum comentează reţinerea lui Cornel Penescu şi informaţiile referitoare la achiziţiile imobiliare ale Ioanei Băsescu.

Referindu-se la reţinerea pentru 24 de ore a lui Penescu, Băsescu a spus că aceasta "dovedeşte ceea ce a început să se întâmple în ultima perioada şi ceea ce refuză mulţi: faptul că instituţiile statului încep să-şi facă treaba". El a menţionat că nu pune verdicte cu privire la acesta sau la alte cazuri, dar "se pare că sunt moguli care au intrat în trepidaţii că se poate întâmpla până şi oamenilor foarte bogaţi să fie chemaţi în faţa autorităţilor". El a adăugat că respinge orice încercare de a spune că în spatele acţiunilor instituţiilor statului stă preşedintele României.

Traian Băsescu a apreciat că este vorba despre o campanie prelungită împotriva sa şi plină de minciuni. "În concluzie la întrebarea dumneavoastră, dacă nu aş fi puţin obosit ar fi de râs, chiar s-a mers prea departe cu încercarea de a convinge că preşedintele Băsescu se află în spatele tuturor dosarelor", a spus el.

Şeful statului a acuzat de asemenea faptul că există o propagandă prin care se încearcă să se acrediteze ideea că în familia şefului statului se întâmplă ilegalităţi.

"Propaganda care se face şi încercarea de a arăta că în familia prezidenţială sunt ilegalităţi nu arată decât că mulţi din cei care au mijloace de a face presiune publică pe preşedinte, şantaje la preşedinte, nu ezistă să o facă utilizând trusturile media. Probabil că în acest şantaj public «stai că îţi punem noi familia în discuţie» - trebuie să recunoaştem: fiica cea mică, fiica cea mare, fratele, aştept ziua în care încep campaniile împotriva soţiei, probabil deprecierea este atât de mare încât va veni şi rândul soţiei - acest lucru nu arată decât o presiune formidabilă făcută de oameni care sunt în dificultate în faţa justiţiei, fie că vorbim de trustul domnului Vântu - deocamdată nu a găsit nici la mine, nici la fiica mea bani de la FNI -, fie că vorbim de trustul domnului Voiculescu - nu sunt bani de la CRESCENT la mine în casă, nici în casa fiicei mele, sunt bani câştigaţi cinstit. Presiunea pe care o fac este să se oprească funcţionarea instituţiilor", a spus Băsescu.

El a adăugat că le spune acestora ceea ce declară de patru ani şi jumătate şi anume că nu are nimic de negociat cu nimeni din punct de vedere al funcţionării instituţiilor statului.

"Compromisurile pe dosare pe care le au instituţiile statului cu privire la un om sau la altul, la un proprietar de trust media sau la altul, la un mare ziarist sau la altceva nu sunt de negociat cu preşedintele României", a spus Băsescu.

El a arătat că nu are nimic nici cu Federaţia Română de Fotbal, nici cu Penescu, nici cu Becali, nici cu Popoviciu, nici cu Vântu, nici cu Voiculescu. "Dar, ca şi fiica mea, ca şi mine, nimeni nu este mai presus de lege", a adăugat Băsescu.

Înainte de a răspunde la întrebări, Băsescu a coborât de la pupitrul amenajat pentru declaraţia sa de presă care a urmat întâlnirii de la Palatul Cotroceni cu reprezentanţii sindicatelor din învăţământ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici