Baytree Capital: Vom respecta dreptul de preemţiune al statului român pentru Castelul Bran

Firma americană de investiţii private Baytree Capital Associates, care a fost aleasă de familia Habsburg pentru a găsi un cumpărător pentru Castelul Bran, spune că va respecta dreptul de preemţiune al statului român.

2 afișări

"Vom respecta cu stricteţe acest drept, iar arhiducele Dominic a avut grijă ca acest aspect să fie foarte clar în înţelegerea noastră", a declarat pentru MEDIAFAX Michael Gardner, preşedintele Baytree.

"Asta înseamnă că, în momentul în care vom identifica potenţialul cumpărător care va oferi cel mai bun preţ şi va folosi proprietatea într-un mod acceptabil, Ministerului Culturii din România trebuie să i se dea dreptul să achiziţioneze castelul în aceleaşi condiţii. Categoric, vom respecta acest drept", a adăugat el.

Baytree Capital, care va elabora un plan strategic de dezvoltare a Castelului Bran, va începe, cel mai probabil, promovarea proprietăţii peste aproximativ două luni. "În mod formal vom începe atunci când prezentarea, planul de afaceri şi documentele de ofertă vor fi gata. Estimez că acest lucru se va întâmpla în circa 60 de zile", a explicat Michael Gardner.

Astfel, firma de investiţii private va începe promovarea obiectivului în străinătate în aceeaşi perioadă în care plenul Camerei Deputaţilor din România va discuta raportul subcomisiei de anchetă privind retrocedarea Castelului Bran.

Aceasta a constatat că au fost comise mai multe ilegalităţi în modul de retrocedare şi în iniţierea procedurii de scoatere la vânzare a castelului şi propune sesizarea premierului, a Curţii Constituţionale şi a Parchetului în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici