BBC News va renunţa la 90 de angajaţi până în 2010

BBC News va renunţa la 90 de angajaţi până în aprilie 2010, în cadrul planului de reducere a costurilor anunţat în 2007, prin care se vizează economisirea a 176 de milioane de euro, informează Media Guardian.

29 afișări
Imaginea articolului BBC News va renunţa la 90 de angajaţi până în 2010

BBC News va renunţa la 90 de angajaţi până în 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În cadrul acestei runde de disponibilizări, 49 de posturi vor fi desfiinţate din cadrul echipelor de ştiri economice şi de business din Marea Britanie şi a celor care acoperă evenimentele internaţionale, 15 din echipa de programe, mai mult de 18 din redacţia multimedia şi şase din redacţia de programe politice.

Aceste disponibilizări au loc în al treilea an al programului de reduceri de costuri în cadrul BBC News. În anteriorii doi ani, radiodifuzorul a redus cheltuielile prin comasarea jurnaliştilor online, de televiziune şi radio în cadrul redacţiei multimedia şi prin crearea unui departament unic de programe.

Potrivit corporaţiei, doar 321 de posturi identificate în prima fază a programului că pot fi desfiinţate mai trebuie eliminate.

În schimbul celor 176 de milioane de euro economisiţi în decursul a trei ani, corporaţia intenţionează să reinvestească în BBC News suma de 79,6 de milioane de euro pentru dezvoltarea acoperirii internaţionale, părţii de online şi ştirilor la cerere.

Responsabilii BBC au precizat că vor încerca să exploreze toate variantele de disponibilizare înainte de a recurge la concedieri.

"BBC continuă să facă eforturi pentru a minimaliza numărul de concedieri, având în vedere climatul economic dificil din Marea Britanie, unde mii de concedieri sunt operate în cadrul marilor companii", a declarat un purtător de cuvânt.

"Este important să ne amintim că este vorba de o parte a unui plan pe cinci ani anunţat în 2007 - în cadrul căruia suntem în al treilea an - care vizează îmbunătăţirea eficienţei şi consolidarea BBC News. Este un proces dur, dar absolut necesar", a adăugat sursa citată.

În cadrul programului de reducere a costurilor anunţat în 2007, echipa diviziei BBC News din Londra se va diminua cu 475 - 490 de posturi, 350 - 370 urmând să fie disponibilizate pe parcursul a trei ani. Per total, BBC va renunţa la 2.500 de posturi, prin disponibilizarea a 1.800 de persoane şi relocarea altor 700.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici