Bill Plympton: Vreau să realizez animaţii care să îi facă pe oameni să gândească (Video)

Animatorul Bill Plympton a declarat, marţi, în cadrul unui masterclass pe care l-a susţinut la festivalul Anim'est, unde a prezentat şi cel mai sumbru film al său, "Idiots and Angels", că întotdeauna a dorit să realizeze desene animate pentru adulţi, care să îi facă pe aceştia să gândească.

29 afișări
Imaginea articolului Bill Plympton: Vreau să realizez animaţii care să îi facă pe oameni să gândească (Video)

Bill Plympton: Vreau să realizez animaţii care să îi facă pe oameni să gândească

"Eu sunt din Oregon, unde plouă foarte mult şi tot ce puteam face în zilele ploioase era să desenez (...) cred că ploaia face ca oamenii din statul Oregon să devină ori animatori ori beţivi", şi-a început Plympton masterclass-ul.

Artistul a spus că a devenit pasionat de filmele de animaţie în anii '60 - '70, când această industrie era pe moarte în Statele Unite. Astfel, mai întâi, Plympton a fost ilustrator pentru publicaţii celebre, precum The New York Times, Rolling Stone şi Playboy.

În 1983, o prietenă i-a oferit primul job ca animator. "Primul meu film se numea «Boom Town» şi vorbea despre frica Statelor Unite de Rusia în acea perioadă".

"Your Face" a fost primul film de succes al lui Plympton. "Nu am mai auzit niciodată oameni râzând la lucrările mele. Atunci mi-am dat seama că asta am aşteptat toată viaţa şi, a doua zi, mi-am dat demisia de la publicaţiile pentru care lucram ca animator", a povestit acesta.

Animatorul a prezentat celor aproximativ 100 de persoane prezente la masterclass, pe care l-a susţinut la Centrul Cultural American, "Dogma lui Plympton", o reţetă pentru succesul scurtmetrajelor de animaţie.

"Pentru a avea succes, filmele voastre trebuie să fie scurte (să dureze mai puţin de 5 minute), ieftine (să coste maxim 1.000 de dolari pe minut) şi amuzante".

Plympton a mărturisit că îi place să creeze personaje cu trăsături simple, nu exagerate şi făcute intenţionat să arate ridicol: "Surpriza este atunci când unui personaj obişnuit i se întâmplă lucruri amuzante. Când ai deja un personaj ridicol, te aştepţi să i se întâmple lucruri ridicole".

Artistul a semnat, de asemenea, animaţii în videoclipurile unor vedete, precum Madonna şi Kanye West.

De altfel, colaborarea sa cu Kanye West pentru videoclipul "Heard'Em Say", unde Plympton a semnat animaţiile, a fost sută la sută spontană.

"Kanye a cheltuit aproape 2 milioane de dolari pentru un alt videoclip, dar nu a fost mulţumit de rezultate (...) aşa că, într-o noapte, m-a sunat Kanye West să îmi propună să îi fac un videoclip într-o săptămână".

O altă regulă pentru ca scurtmetrajele de animaţie să aibă succes este, potrivit lui Plympton , participarea la festivaluri.

"La primele festivaluri la care am participat au venit nişte tipi în costum la mine şi m-au întrebat dacă nu cumva vreau să le vând filmul meu. Atunci mi-am dat seama că poţi câştiga bani buni numai ducându-ţi filmul la festivaluri".

În cadrul masterclass-ului, Plympton a prezentat, în premieră absolută, cel mai recent film al său, "Mexican Standoff", a cărui coloană sonoră este semnată de Parson Brown.

Parson Brown - "Mexican Standoff"

Citește mai departe:

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Citește mai departe:

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici