BIOGRAFIE: Irina Radu, şeful interimar al televiziunii publice, un jurnalist cu vechime la conducerea TVR

Noul şef interimar al TVR, Irina Radu, a deţinut funcţia de director de programe al TVR din 2013 până în prezent, a mai fost director al canalului TVR 1, din 2004 până în 2006, director interimar al canalului TVR 2 pentru o scurtă perioadă şi director Evenimente Speciale.

10781 afișări
Imaginea articolului BIOGRAFIE: Irina Radu, şeful interimar al televiziunii publice, un jurnalist cu vechime la conducerea TVR

Irina Radu (Imagine: Adrian Stoicoviciu/Mediafax Foto)

În 2000 şi 2001 a fost producător general al Festivalului Cerbul de Aur, iar în 2003, 2004 şi 2005 a fost directorul festivalului.

A fost, pe rând, redactor-prezentator la TVR Iaşi, producător şi prezentator al Jurnalului TVR, redactor-şef la Ştiri, realizator emisiuni şi redactor-şef al Redacţiei Copii-Tineret.

Între 1998 şi 2002 a fost membru în Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române.

La începutul anului 2010, Irina Radu a preluat conducerea Intact Production, casa de producţii a trustului de media Intact, după ce, în august 2009, ea a părăsit funcţia de director de producţie al televiziunii Kanal D, televiziunea trustului Dogan Media International, pentru a-şi deschide propria firmă de media.

Irina Radu a început colaborarea cu Kanal D odată cu intrarea postului operat de trustul turcesc Dogan Media International pe piaţa de televiziune din România, în octombrie 2006.

Licenţiată în Litere, Irina Radu a urmat mai multe cursuri de specializare (CODECS, Open University Business School: Managementul relaţiilor cu clienţii şi cumpărătorii, Managementul Resurselor Umane, Management general; California State University: Jurnalism şi Comunicare; Fundaţia Britanică Thomson: Jurnalism).

A câştigat premiul APTR pentru emisiunea "Culise" (în 2000) şi pentru Cerbul de Aur 2003.

În 2001 i-a fost decernat premiul World Vision pentru reportaj.

Potrivit site-ului televiziunii publice, Irina Radu declara într-o dezbatere, în luna mai a acestui an, că Televiziunea Română are nevoie de o şansă, pentru că angajaţii instituţiei ştiu ce au de făcut şi
realizează emisiuni ca "Viaţa satului", "O dată-n viaţă" şi "Profesioniştii", care sunt apreciate de telespectatori. Ea a mai spus că TVR trebuie să se bată să cucerească telespectatorul, având în vedere situaţia financiară dificilă în care se află în prezent televiziunea publică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici