Boc i-a acordat premiul de excelenţă al TIFF lui Mircea Albulescu

Premierul Emil Boc i-a acordat, sâmbătă seară, premiul de excelenţă al Festivalului Internaţional de Film Transilvania actorului Mircea Albulescu, spunând că este invidios pe acesta, întrucât soţia sa s-a declarat "cucerită" de felul în care Albulescu recită poezii ale lui Eminescu.

65 afișări
Imaginea articolului Boc i-a acordat premiul de excelenţă al TIFF lui Mircea Albulescu

Actorul Mircea Albulescu (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Boc i-a acordat, în cadrul Galei de închidere a TIFF, premiul de excelenţă lui Mircea Albulescu, pe care l-a numit "un monstru sacru al cinematografiei româneşti".

"Este o mare onoare să fiu aici să dau premiul de excelenţă unui om cu o voce de un magnetism extraordinar, care ne-a încântat cu filmele sale, un om care a vrut să fie doctor, muzician, a început cu arhitectura şi a ajuns un monstru sacru al filmului românesc", a spus Boc.

Premierul a afirmat că este invidios pe Albulescu pentru că soţia sa i-a spus, când a aflat că urmează să decerneze premiul, că Mircea Albulescu a cucerit-o de prima oară când a recitat o poezie de Eminescu, ceea ce el nu a reuşit.

Albulescu a mulţumit şi a declarat că vrea să împartă premiul cu toţi actorii care nu mai sunt şi care nu mai pot primi un astfel de premiu.

Premierul Emil Boc şi soţia sa, Oana, au ajuns, sâmbătă seară, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, unde participă la Gala de închidere a Festivalului Internaţional de Film Transilvania.

La ceremonie, au mai ajuns actriţa Claudia Cardinale, actorul Mircea Albulescu, prefectul de Cluj, Florin Stamatian, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, şi alte personalităţi din lumea artistică.

Gala de închidere a Festivalului Internaţional de Film Transilvania, care se desfăşoară, sâmbătă seară, la Teatrul Naţional din Cluj-Napoca, este transmisă live, în premieră absolută în Romania, pentru prima oară la un festival de film, pe site-ul www.tiff.ro.

Pentru Gala TIFF 2009 au fost puse în vânzare 200 de bilete, la preţul de 25 de lei, sala având o capacitate de aproximativ 1.000 de locuri.

În timpul galei, pe lângă premiile pentru proiecţiile din cadrul festivalului, vor fi acordate şi distincţii speciale. Astfel, Mircea Albulescu a primit premiul de excelenţă, iar actriţa Claudia Cardinale şi actorul Florin Piersic - premii pentru întreaga activitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici