Boc şi-a cheltuit toţi banii la Târgul de carte Gaudeamus

Premierul Emil Boc a vizitat Târgul de carte Gaudeamus, unde a cumpărat peste 20 de cărţi de literatură şi DVD-uri cu personalităţi ale lumii şi a primit din partea ministrului Culturii un volum scris de tatăl acestuia, Alexandru Paleologu, cheltuind toţi banii din buzunar, respectiv circa 400 lei.

72 afișări
Imaginea articolului Boc şi-a cheltuit toţi banii la Târgul de carte Gaudeamus

Boc şi-a cheltuit toţi banii la Târgul de carte Gaudeamus (Imagine: Vlad Chirea/Mediafax Foto)

Însoţit de ministrul Culturii, Theodor Paleologu, premierul interimar Emil Boc a vizitat, miercuri, standurile Târgului internaţional de carte Gaudeamus, ajuns la a-XVI-a ediţie, unde a ales mai multe cărţi, printre care "Jurnalul fericirii" de Nicolae Steinhardt, "Cuvinte rare" de Cristian Tudor Popescu, "Alchimia existenţei" de Alexandru Paleologu, "Istoria Europei de Est de la al doilea război mondial până în prezent" de Jean-Francois Soulet, "Enciclopedia pentru copii", ca şi un volum al Hertei Muller, distinsă recent cu premiul Nobel pentru Literatură.

Suplimentar, Boc a achiziţionat şi o serie de DVD-uri enciclopedice cu personalităţi ale lumii, printre care Barack Obama, Rasputin, Boris Elţîn, Slobodan Milosevic, Bill Clinton, Dwight Eisenhower, Itzhak Rabin, Tony Blair, George Bush, precum şi un CD de teatru radiofonic cu piesa "Regele Lear" de William Shakespeare.

Întrebat de MEDIAFAX cât a fost "efortul bugetar" pentru cumpărăturile de la târg, Emil Boc a spus că a cheltuit aproape toţi banii pe care îi avea asupra lui, respectiv 400 lei, şi că părăseşte standurile de cărţi cu doar 11 lei în buzunar.

Premierul interimar a apreciat că investiţia în achiziţia de cărţi este printre puţinele care nu pot conduce la faliment şi a arătat că educaţia nu trebuie tratată ca un factor aflat în plan secundar.

El a avut şi o scurtă discuţie pe teme politice cu unul dintre vizitatori, care i-a cerut să pună "parul" pe parlamentari, şeful Guvernului spunându-i că a cumpărat deja un bici pentru acest lucru.

"Mi-am luat de la un alt târg un bici, să îl folosesc", a spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici