Bookfest 2010 - între 9 şi 13 iunie, la Romexpo, cu Spania, invitat de onoare

Ediţia din 2010 a târgului de carte Bookfest se va desfăşura între 9 şi 13 iunie, în pavilioanele 13-17 de la Romexpo din Capitală, Spania urmând să fie invitat de onoare al evenimentului, a declarat pentru MEDIAFAX Cristina Poterăşoiu, directorul executiv al AER, organizatorul evenimentului.

95 afișări
Imaginea articolului Bookfest 2010 - între 9 şi 13 iunie, la Romexpo, cu Spania, invitat de onoare

Bookfest 2010 - între 9 şi 13 iunie, la Romexpo, cu Spania, invitat de onoare (Imagine:Razvan Chirita/Arhiva Mediafax Foto)

Cea de-a cincea ediţie a târgului de carte Bookfest va fi organizată de Asociaţia Editorilor din România (AER) pe o suprafaţă de circa 14.000 de mp, la fel ca ediţia din 2009.

Potrivit Cristinei Poterăşoiu, la această ediţie a Bookfest va fi inaugurată seria ţărilor care vor purta statutul de "invitat de onoare".

"Anul acesta invitat de onoare la Bookfest va fi Spania, respectiv Ministerul Culturii din Spania. Astfel, vor veni la eveniment romancieri şi autori de dramaturgie, dar încercăm să aducem şi tineri artişti, pictori, fotografi etc", a explicat Cristina Poterăşoiu. Ea este prezentă la Colocviile Uniunii Editorilor din România (UER), eveniment care se desfăşoară vineri şi sâmbătă, la Sinaia.

Ea a precizat că AER colaborează cu Institutul Cervantes din Bucureşti şi cu Centrul Naţional al Cărţii pentru pregătirea Bookfest. "Suntem în discuţii şi cu Ministerul Culturii. Se doreşte o susţinere financiară. Nu ştim însă, datorită situaţiei economice defavorabile, care va fi valoarea ei, dar oricare va fi această valoare, ea este binevenită", a mai spus directorul executiv al AER.

Păstrând tradiţia, pe lângă manifestările dedicate evenimentelor editoriale, Bookfest va găzdui concerte şi proiecţii de film, "TIFF la Bookfest" continuând şi în acest an.

O noutate a ediţiei din acest an a Bookfest este faptul că Romexpo le impune editorilor pentru utilarea standurilor lor de carte folosirea mobilierului pe care îl deţine complexul expoziţional. Acest fapt nemulţumeşte editurile mari, care, de obicei, îşi personalizau standurile folosind un mobilier propriu.

În legătură cu acest aspect, Cristina Poterăşoiu a precizat că AER încearcă să ajungă la o înţelegere cu cei de la Romexpo, astfel încât să nu li se impună editorilor care deţin mobilier propriu pentru standurile lor să folosească mobilierul pus la dispoziţie de Romexpo.

La fel ca în 2009, intrarea la Bookfest 2010 va fi liberă.

Anul trecut, târgul de carte Bookfest a însumat peste 130 de standuri, numărul titlurilor prezentate depăşind 25.000. Totodată, la Bookfest 2009 au participat şi scriitori celebri ai literaturii mondiale, precum Vladimir Sorokin şi Adam Michnik.

Colocviile Uniunii Editorilor din România (UER) au debutat vineri, la Sinaia, cu dezbaterea "Cartea, computerul şi informaţia culturală" şi cu adunarea generală a membrilor UER şi continuă, sâmbătă, cu dezbaterea "Viitorul manualelor - manualele viitorului" şi prezentarea unor programe ale industriei de carte, care vor debuta în acest an.

Uniunea Editorilor din România a fost înfiinţată în 1995 şi are 52 de edituri membre, printre care se numără All, Niculescu, Corint, Paralela 45, Editura Didactică şi Pedagogică etc. În prezent, UER acoperă peste 80% din piaţa de carte şcolară din România.

Asociaţia Editorilor din România a fost fondată în 1991 şi are peste 60 de edituri membre, printre care: Curtea Veche, Humanitas, Polirom, Cartea Românească, Rao, Coresi, Nemira etc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici