BOOKFEST 2015: Houellebecq, Celan şi Beigbeder, "reduşi" pentru cititori, şi "Republica berii", la Salonul Internaţional de Carte - FOTO

Pasionaţii de literatură care vor vizita ediţia din acest an a Salonului Bookfest vor găsi pe rafturile editurilor participante, printre altele, cărţi reduse ale unor autori precum Michel Houellebecq, Paul Celan şi Frédéric Beigbeder, dar se vor întâlni şi cu scriitori cehi, în "Republica berii".

796 afișări
Imaginea articolului BOOKFEST 2015: Houellebecq, Celan şi Beigbeder, "reduşi" pentru cititori, şi "Republica berii", la Salonul Internaţional de Carte - FOTO

BOOKFEST 2015: Houellebecq, Celan şi Beigbeder, "reduşi" pentru cititori, şi "Republica berii", la Salonul Internaţional de Carte (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Miercuri s-a deschis cea de-a zecea ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest, iar vizitatorii nu au întârziat să apară. Deşi nu au venit în număr mare, pasionaţii de literatură au mers pe la standurile editurilor preferate imediat ce evenimentul s-a deschis oficial. Cei mai mulţi participanţi vor fi, ca în fiecare an, în weekend.

Standul ţării invitate - Republica Cehă - este pregătit pentru a-şi întâmpina oaspeţii străini - scriitori cehi veniţi la Bookfest -, dar şi cititorii români care îşi doresc să participe la lansările programate şi să cumpere cărţile autorilor preferaţi. "Cehia. Republica berii" se poate citi la standul ţării invitate, iar, miercuri, la deschiderea târgului, invitaţii au putut gusta din "licoarea magică".

A zecea ediţie a Salonului Internaţional de Carte Bookfest are loc la complexul Romexpo din Bucureşti, iar cele aproximativ 200 de edituri participante au adus publicului cititor peste un milion de volume, dintre care circa 4.000 de titluri noi. În cele cinci zile de desfăşurare a evenimentului, vizitatorii pot lua parte la peste 300 de evenimente, care variază de la lansări, dezbateri şi colocvii până la proiecţii cinematografice şi evenimente interactive.

În plus, se pot bucura de reduceri semnificative, editurile oferindu-le astfel şansa de a achiziţiona titlurile preferate la preţuri mai mici decât cele din librării. Reducerile diferă în funcţie de editură, unele având reduceri de până la 80% la anumite cărţi din colecţiile lor, în timp ce altele au pregătit pachete promoţionale, care ar putea fi pe placul pasionaţilor de literatură.

La Salonul Internaţional de Carte Bookfest se găsesc cărţi din toate domeniile, pornind de la cele pentru copii şi adolescenţi şi terminând cu volume religioase şi ştiinţifice.

Astfel, toţi cei care vor trece, anul acesta, pe la standul editurii Polirom, vor avea de ales dintr-o ofertă variată de volume, la preţuri reduse. Trei dintre cele mai aşteptate cărţi ale acestei edituri sunt "Opera poetică I", de Paul Celan, care poate fi achiziţionată la preţul de 38 de lei, "Povestiri din Kolîma (volumul I)", de Varlaam Şalamov, care poate fi cumpărată la preţul de 51 de lei, şi "Cronică de Cotroceni", de Adriana Săftoiu, volum disponibil la preţul de 30 de lei.

De asemenea, la standul Humanitas vor avea loc lansări de carte la care cititorii pot participa, editura pregătind pentru public o serie de noutăţi, atât în ceea ce priveşte scriitorii români, cât şi pe cei străini. Astfel, unele dintre cărţile pe care mizează editura sunt "Supunere", de Michel Houellebecq (35 de lei), "Poezii. 1908-1920", de Ezra Pound (89 de lei), "Partea nevăzută decide totul", de Horia-Roman Patapievici, şi "Noi vorbim, nu gândim", de Radu Paraschivescu.

La rândul său, editura Litera a pregătit o serie de evenimente pentru ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest. Printre acestea se numără o lansare cu cântec alături de Gaşca Zurli: CD-ul "Atenţiune, accelerăm!", "Capitalul în secolul XXI", de Thomas Piketty, considerată de Paul Krugman, laureatul premiului Nobel pentru economie, cea mai importantă carte a deceniului, precum "Lean In", de Sheryl Sandberg, al doilea om din conducerea Facebook. De asemenea, editura a pregătit multe alte titluri de călătorie, dezvoltare personală, fotografie şi sport.

La editura Curtea Veche, un eveniment important este lansarea noului volum al preşedintelui Klaus Iohannis, "Primul Pas", care poate fi achiziţionat la preţul de 30 de lei. O altă noutate editorială este "Maria a României. Regina care a iubit viaţa şi patria", de Adrian Cioroianu şi Mihaela Simina, ce poate fi achiziţionată la preţul de 35 de lei. Totodată, va fi lansată la Bookfest cartea "Cotroceniul regal", de Diana Mandache, care poate fi achiziţionată la preţul de 45 de lei.

La standul editurii Trei, vizitatorii Bookfest pot găsi multe noutăţi editoriale, printre care seria "Cine a fost Albert Einstein", "Cine a fost Leonardo da Vinci" şi "Cine a fost William Shakespeare?", fiecare carte putând fi achiziţionată la preţul de 12 lei. De asemenea, "Fata din tren", de Paula Hawkins (27 de lei), şi "Oona & Salinger", de Frédéric Beigbeder (25 de lei), se numără printre noutăţile editoriale de la Bookfest.

Şi editura All a pregătit pentru pasionaţii de literatură reduceri de până la 70%, dar şi pachete promoţionale. Totodată, multe noutăţi editoriale îi aşteaptă pe cititori la rafturi, printre acestea numărându-se seria "Erin Hunter": "Supravieţuitorii" şi "Exploratorii" (20 de lei), dar şi volumul "Cum să te îndrăgosteşti", de Cecelia Ahern. De asemenea, o carte pe care mizează editura este "Petru cel Mare. Viaţa şi lumea lui", de Robert K. Massie, disponibilă la preţul de 95 de lei.

Reduceri au pregătit şi cei de la Grupul Editorial Corint, printre acestea numărându-se volumul de desenat pentru adulţi "Tărâmul viselor, o aventură în culori cu animale şi mii de flori", ilustrată de Millie Marotta, care poate fi achiziţionată la preţul de 30 de lei. De asemenea, alte noutăţi editoriale sunt "ISIS. Califatul terorii", de Loretta Napoleoni, disponibilă la preţul de 19 lei, precum şi "Carol al II-lea al României. Regele trădat", de Lilly Marcou (26 de lei), şi "De pe Valea Motrului. Poveşti cu boieri, panduri şi mirese codane", de Sarmiza Cretzianu (24,90 de lei), care fac parte din colecţia "Istorie cu blazon".

La Salonul Internaţional de Carte Bookfest pot fi găsite cărţi la preţuri începând cu 1 leu, majoritatea fiind destinate copiilor, dar şi volume despre I. L. Caragiale, Ioan Slavici, George Coşbuc, Ocavian Goga, la preţuri de 3 lei.

Editura Rao a pregătit pentru cititori cărţi la 15 lei, dar şi o ofertă interesantă pentru cei care achiziţionează mai multe volume. Astfel, persoanele care cumpără o singură carte de la editura Rao beneficiază de o reducere de 15%, în schimb, la două cărţi cumpărate, reducerea este de 20%. Totodată, de 25% reducere beneficiază cei care cumpără trei cărţi, iar 30% este reducerea pentru persoanele care achiziţionează patru sau mai multe cărţi.

Participarea Cehiei la Bookfest se desfăşoară sub motto-ul "Cehia - Republica Literaturii" şi prilejuieşte publicului român întâlnirea cu şase scriitori celebri. Standul Republicii Cehe este amplasat în Pavilionul C4, iar acolo cei interesaţi pot găsi o bogată ofertă de cărţi în limba cehă, precum şi ediţii în limba română ale unor volume cehe cunoscute.

Accesul la Bookfest şi la toate evenimentele din cadrul acestuia este gratuit.

Programul de vizitare este următorul: miercuri - până la ora 20.00; joi - 10.00-20.00; vineri - 10.00-21.00; sâmbătă - 10.00-21.00; duminică - 10.00-20.00.

Salonul Internaţional de Carte Bookfest 2015 este organizat de Asociaţia Editorilor din România, sub egida Federaţiei Editorilor din România şi cu sprijinul Centrului Ceh din Bucureşti.

Ajuns la cea de-a X-a ediţie, Bookfest este unul dintre cele mai importante saloane de carte din România. La ediţia precedentă, circa 100.000 de vizitatori au trecut pe la Salonul Internaţional de Carte Bookfest, luând parte la peste 300 de evenimente (lansări, dezbateri, colocvii, concerte, evenimente pentru copii, proiecţii cinematografice şi evenimente interactive). Invitat de onoare a fost atunci Polonia.

Mai multe informaţii despre ediţia din acest an a Salonului Internaţional de Carte Bookfest se găsesc pe www.bookfest.ro şi www.czech-it.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici