BREAKING NEWS: AI ALEPH NEWS! LIVE STORY

  • Aleph News este primul canal de social television din seria Aleph
  • Programele de ştiri şi de analiză sunt create după obiceiurile de consum ale Smartului
  • Aleph News este formatat 9:16 pentru mobil, similar Instagram-ului
8004 afișări
Imaginea articolului BREAKING NEWS: AI ALEPH NEWS! LIVE STORY

BREAKING NEWS: AI ALEPH NEWS!

UPDATE 21.30 Adrian Sârbu: ”Nu e complicat. E complex. Nu poţi să aspiri să faci un produs care îşi propune să revoluţioneze, fără  motivare, etică profesională. Noi Aleph News facem un tip de jurnalism al zilei de azi.” (VIDEO AICI)

UPDATE 21.50 Povestea Aleph News spusă de Adrian Sârbu: ”Ştiu este predicatul, pentru că ştiu e buletinul  de identitate al jurnalistului. Recunoaşterea faptului că el ştie şi ştiind, el e pregătit să transmită, asta îl validează.”
 
UPDATE 21.30 Adrian Sârbu: ”Nu e complicat. E complex. Nu poţi să aspiri să faci un produs care îşi propune să revoluţioneze, fără  motivare, etică profesională. Noi Aleph News facem un tip de jurnalism al zilei de azi.”
 
UPDATE 21.10 Povestea Aleph News spusă de Adrian Sârbu. ,,Tot ce încerc eu să fac are o filozofie. Vorbesc de Aleph care m-a fascinat şi care mă pandeşte de 50 de ani. Aleph-ul m-a obsedat dintr-o vreme a adolescenţei când îmi împărţeam viaţa între fotbal şi lecturi. Atunci am crezut că l-am descoperit pe Borges, povestea asta facinantă, paralizantă. Iniţial am înţeles povestea. Ulterior mi-am dat seama că n-am înţeles nimic. (...) Le-am cerut tuturor să fie motivaţi. Meseria asta nu poţi s-o faci dacă nu eşti motivat. (VIDEO AICI)

Un om care nu e educat şi care nu are un minim confort material asigurat, nu are gânduri. De fapt e o paradigmă. Primul nostru obiectiv e să îi creăm acestui smart o conştiinţă de sine. Cum altfel, decât să îi generăm gânduri? Acest canal e un univers de informaţii şi entertainment pe care îl oferim smartului pe orice canal de distribuţie.

Noi aici lucrăm cu jurnalişti cu care mă cunosc, cu care am crescut. Sunt foarte mulţi, foarte buni. Am reuşit să atragem atât colegi cu autoriatate, cât şi colegi pe care i-am crezut talentaţi, pe care îi antrenăm , ne antrenăm împreună cu ei. E o surpriză. Au veni foarte mulţi copii motivaţi. Dacă plecăm cu motivaţie, avem şansa să ajungem la autoritate.”

În cadrul emisiunii Marius Tucă show, moderatorul cu acelaşi nume spune: ,,Mi s-a părut cu totul altceva, ceva ce aşteptam.  Mi s-a părut fresh totul, oameni frumoşi, oameni liberi, care fac cu bucurie asta, care au devenit constienţi că sunt martori şi în acelaşi timp, oameni care lucrează la un proiect minune. Îmi place starea, îmi place conceptul. Televiziunea asta are filozofie” (VIDEO AICI)
 
UPDATE 17:26 Pe jurnalista Mădălina Bucur, corespondentă din Braşov, Aleph a pus-o în faţa unui nou început după 7 ani petrecuţi în televiziune. ”Am îmbrăţişat proiectul în momentul în care mi s-a spus: Aici poţi să fii autentică!”

Mădălina te îndeamnă: ”Alege un nou început şi porneşte alături de noi într-o călătorie necunoscută, plină de adrenalină, cu realizări şi împliniri. Vei fi informat şi vei fi distrat.” (VIDEO AICI)
 
UPDATE 17:15 Şi Irina Ursu, jurnalistă la Aleph News, îţi spune povestea ei ”alephiană”. În luna ianuarie şi-a făcut bagajele şi a plecat din oraşul natal, Cluj. A venit în Bucureşti unde a început un întreg proces de regândire a felului în care profesia de jurnalist se face.

”A fost greu să ieşi din cutie, a fost mult de muncă, dar nu m-am opus nicio secundă. Am fost uimită de cât de în detaliu se face aici această meserie. Am înţeles că Adrian Sârbu nu face nimic întâmplător. Aleph este ca o familie, ca o piramidă umană, în care oamenii lucrează împreună şi în care ştim cu toţii că doar sprijinindu-ne reciproc vom reuşi. Şi am reuşit.”
 
UPDATE 16:25 Smartul are nevoie de noi. Asta simte jurnalista Raisa Humeniuc: ,,Când mi-a fost prezentat proiectul, în octombrie anul trecut, l-am crezut din start unul ambiţios, de viitor şi am acceptat să fac parte din echipa Aleph fără să stau prea mult pe gânduri. Aici presa are libertate, aici am găsit corectitudine şi oameni care ştiu să respecte munca de jurnalist şi, mai important, ştiu să îi respecte pe cei din jurul lor”. (VIDEO AICI)
 
UPDATE 16:15 Adelina Mihai, jurnalist Aleph News, îţi spune că proiectul cu acelaşi nume e o oglindire a internetului de astăzi. În plus Aleph-ul vrea să îţi readucă plăcerea de a consuma ştiri. ,,Este foarte bun feedback-ul pe care l-am primit până acum din partea publicului. Oamenii sunt impresionaţi de formatul de tip Instagram şi de simplitatea pe care o aduce noul proiect, pe care publicul îl aştepta fără să ştie că îl aşteaptă. Pentru mine a fost o renaştere după 11 ani în care am scris ştiri la Ziarul Financiar”.

Şi pentru Oana Despa, pe care o ştii deja de pe micile ecrane, Aleph este o experienţă unică. ,,În ultima jumătate de an proiectul s-a concretizat din ce în ce mai bine şi de la o săptămână la alta am crescut. Am învăţat să mă reinventez ca jurnalist, astfel încât să mă adaptez cerinţelor publicului nostru. Sunt extrem de încântată de echipă”.
 
UPDATE ORA 15:25 Vladimir Alexandrescu, purtătorul de cuvânt al Institutului Naţional de Statistică, spune că o să urmărească Aleph News cu plăcere şi că ,,naşterea unui post de televiziune dedicat informării populaţiei este întotdeauna benefică.” El a mai adăugat: ,,Loviturile de încercare, să fie lovituri de maestru.” (VIDEO AICI)
 
UPDATE ORA 15:00 Tatiana Lipchin, jurnalistă Aleph News: „Sunt îndrăgostită de Aleph. Recunosc, nu a fost o dragoste la prima vedere, pentru că eram puţin reticentă la început fiindcă totul era diferit. E ceva ce nu a mai existat până acum în România, dar pe care îl vom explora împreună”.
 
Anca Mihai, corespondentă Aleph News la Roma, îţi spune că ai parte de o evadare smart din cotidian, iar Angela Carp crede că Aleph e un deschizător de drumuri pentru toţi cei care fac televiziune.
 
UPDATE 14:26 Oricine pierde, eu câştig: ŞTIU! La Aleph News, fluviul ştirilor zilei se varsă în Delta ŞTIU. Aici, ele sunt filtrate, analizate, condimentate şi sedimentate în universul interior al spectatorului. Nu te aştepta însă la un laborator plictisitor: aici se produce penru tine şampania cea mai spumoasă! ŞTIU e un program de seară din categoria infotainment şi reprezintă pentru Adrian Sârbu ”vârful programului de news. Ştiu exprimă de fapt - sau aspiră să exprime - ideologia noastră.” 
 
De unde a venit ideea? Un indiciu ne dă Felix Drăghici: ”Ştiu e despre discuţiile zilnice din redacţie, despre o ştii pe aia sau nu o ştii pe cealaltă. Sârbu a devenit foarte atent la discuţie, distrându-se oarecum despre celebrele dispute pe care le am eu cu Moşu’, celebre în lumea redacţiei.” Moşu nu e altul decât Costi Mocanu, care precizează: ”Mă cert cu Felix de 20 de ani în redacţie şi nu s-a gândit nimeni să filmeze treaba asta”. Până acum. 
 
Acest duel al minţilor a devenit un spectacol ritmat şi incitant. După ce ai urmărit emisiunea, ai mintea încinsă. Ai revăzut ştirile zilei, însă ca un jurnalist: fapte, cauze, consecinţe, relevanţă pentru tine. La emisiunea asta nu doar afli, aici ştii. Adică vezi 360 grade o problemă, o stăpâneşti şi o poţi explica şi unui prieten. Pentru Dan Pavel, ”ăsta e un avantaj, să ieşi cu un program de ştiri fără prompter”. La fel cum improvizaţia unui muzician de jazz duce mai departe o partitură, calităţile umane ale jurnaliştilor le revelează şi amplifică pe cele profesionale. 
 
În final, doar unii reuşesc să convingă. Cel care iese însă câştigat eşti tu. Pentru că distrându-te, ai aflat şi ai înţeles. Şi poţi spune: ŞTIU. (VIDEO AICI)
 
 UPDATE 14:10 Deşi face parte din echipa Aleph doar de o lună, jurnalista Tora Apetrii spune că acest proiect o reprezintă în totalitate: “Aleph ştie, deci tu ştii. E cel mai mare, cel mai impresionant proiect din care am făcut parte vreodată. Am încredere în Aleph”. 
 
UPDATE 14:08 Jurnalista Monica Mihai îţi spune cum au fost pentru ea ultimele luni de experienţă cu Aleph: “Foarte multă muncă şi pasiune pe care am avut-o cu întreaga echipă. Multă emoţie şi dragoste pentru meseria de bază, de jurnalist”. 
 
UPDATE 13:45 Mih Lovin, influencer, despre Aleph News: “Clar proiectul sună bine. E ancorat în prezent”.
 
UPDATE 13:38 Ne găseşti şi pe Instagram-ul Hahaha Production, casa de discuri a celebrului artist Smiley. Dar şi pe contul de Instagram al Adelinei Pestriţu, Best Romanian Pop Culture Influencer 2019 la Gala E! People’s Choice Awards.
 
UPDATE 13:35 Povestea jurnalistei Mihaelei Măncilă cu universul Aleph:
 
„Îţi spun că de fapt noi ne cunoaştem, chiar dacă nu ne-am mai întâlnit până acum. Existăm în aceeaşi lume. A celor curioşi, neînfricaţi, mereu cu o întrebare în minte şi întotdeauna dornici de a descoperi lucruri noi.
 
Să ştiu că e legătura cea mai profundă cu oamenii din jurul meu. Să ştii şi tu e ceea ce m-a atras cel mai mult la proiectul Aleph Media. Pentru că, nu pot să nu te întreb: ce poate fi mai frumos decât "să ştim" împreună? Să mă vezi, să te văd, şi tot Universul acesta uriaş şi magnific, toată această distanţă care ne separă să fie micşorată pentru că împreună, tu şi eu, noi, să împărţim şi să împărtăşim cunoaşterea.
 
Da, ştiu, sună precum un love story hoollywood-ian, însă îţi spun că exact asta am simţit de prima oară când ne-am întâlnit. Eu şi Aleph. A fost dragoste la prima vedere. Însă nu am stat prea mult pe gânduri şi am început să construim. A durat doar o clipă până să-mi dau seama că informarea corectă şi gândirea liberă pot să strângă la un loc un grup, şi nu exagerez când îţi spun asta, fantastic. Vocal, echidistant şi moral. Îţi spun că acestea sunt cuvintele care definesc, pentru mine, tot ce se întâmplă la Aleph Media.
 
Pune-te în locul meu. Eşti acasă, alături de cei mai buni prieteni şi va uitaţi la programul preferat. Cam aşa e şi redacţia Aleph. O gaşcă de prieteni aflată mereu într-o competiţie a cunoaşterii. Pentru că dacă eu ştiu, atunci tu ştii. Şi noi toţi câştigăm.
Aşa eşti şi tu. Da, tu. Şi ştii de ce cred asta? Deoarece ştiu că valorile despre care îţi vorbeam sunt şi în ţine. Şi tu visezi. Şi tu explorezi.
 
Aşa că, hai să facem asta împreună. Nu avem absolut nicio limitare. Eşti acasă? Venim la ţine pe TV. Eşti la birou? Venim şi noi, suntem doar la un click distanţă. Iei masă în oraş cu prietenii? Suntem acolo cu ţine, în telefonul tău, pe reţelele tale sociale. Îţi spunem ce ştim. Ne spui ce ştii. Acum ştii cine sunt eu. Iar eu ştiu cine eşti tu. Cine suntem noi? Aleph”. (VIDEO AICI)
 
UPDATE 12:08 Iar pentru Nadina Zisu, Aleph News înseamnă dependenţă: “Am ştiut că o să devin dependentă de Aleph News. E ceea ce îţi lipseşte. E sincer, fără filtre de Instagram. E îndrăzneţ şi natural ca tine, ca noi” 
 
UPDATE 12:05 Jurnalistul Andrei Tomescu îţi spune ce înseamnă Aleph News pentru el: “Sunt ultimul intrat în acest proiect. A fost un adevărat carusel, plin de adrenalină, entuziasm. Am învăţat foarte multe lucruri, totul a fost nou, de la stilul editorial până la tot ce înseamnă tehnic. O schimbare pe care o aşteptam în acest an care ne-a dat vieţile peste cap. În 2020, anul pandemiei, a apărut Aleph în viaţa mea, m-a cucerit conceptul, mi-a plăcut povestea din spatele lui” 
 
UPDATE 10:06 Cătălin Condruţ, jurnalist Aleph News, îţi spune că primul canal de social television vine cu o mare supriză: formatul vertical 9:16, ca pe Instagram. Poţi să ne vezi şi dacă întorci telefonul şi aşa ne vei vedea ca la televizior. 
 
UPDATE 10:03 Ioana Voicu, jurnalistă Aleph News: “Mă simt ca şi cum am renăscut pentru a doua oară. Aleph News este sincer, fără filtre, îndrăzneţ şi natural. Ca tine.”  
 
UPDATE 10:00 Eşti din cei care au închis deja televizorul? Aleph News îşi propune să te readucă în faţa ecranului, începând de astăzi, 1 septembrie. Pe tine, cel dezamăgit. Pentru asta, a constituit o echipă de jurnalişti dedicaţi sferei tale de interese. E aceeaşi cu a lor. E smart. 
 
Smartul e segmentul social cel mai educat, activ şi în fază cu epoca noastră. Jurnalistul Aleph News Costi Mocanu îl defineşte ca ”publicul lipsit de graniţe, la fel cum e internetul”. E românul decomplexat, europenizat, mereu conectat. Pentru Cătălin Condruţ, ”smart eşti tu, smart sunt şi eu. Smart este oricine care s-a obişnuit să gândească, practic, liber.”
 
Smartul e activ, e focusat şi e informat. N-are mult timp liber şi nu cască gura. Pentru el, actualitatea e un cadru care îi favorizează sau împiedică punctual evoluţia personală. Are o sferă precisă de interese din care aşteaptă ştiri. E un român anti-Dorel. ”Publicul nostru e omul care gândeşte liber şi care s-a plictisit ca alţii să tragă concluziile la TV, în mass media în general, în locul lui” completează Condruţ. 
Smartul ştie, dar nu se fereşte de contradicţie. De aici se naşte dialogul de calitate. Pentru Adrian Sârbu, ”smartul e plin de gânduri, e autoreflexiv, dispus să accepte să între în dialog cu el însuşi, precum şi cu oameni de felul lui din comunitatea lui.” 
 
Smarţii sunt încă o minoritate, însă una activă şi în creştere. ”Prin educaţie şi aşteptări publicul smart este vârful publicului unei societăţi” spune Sârbu. Adică este locomotiva care trage celelalte vagoane.  Smartul este din viitor, este românul care construieşte acel viitor. 
Lumea digitală Aleph începe de astăzi, 1 septembrie, cu canalul de ştiri Aleph News. Fiind curios şi avid de noutate, capabil să visezi cu ochii deschişi, nu poţi rata această întâlnire. Eşti pregătit? 
 
 
UPDATE 09:00  Mihaela Măncilă, jurnalistă Aleph News: “Mă simt eu în sfârşit. Sunt la bază jurnalistă de ştiri sportive, iar acum sunt aici în faţa ta, în faţa tuturor” 
 
UPDATE 8.10  Site-ul www.alephnews.ro este online!
 
UPDATE 8:07 Dan Pavel îţi spune că Aleph News vine cu un aer proaspăt, cu un conţinut, look şi styling diferit. Marea supriză e formatul vertical 9:16. Astăzi s-a lansat şi site-ul Aleph News, poţi să vezi acolo transmisia. Poţi să ne vezi şi în formatul 9:16, dar şi în formatul clasic, ca la televizor.
 
UPDATE 08:00  „Bună dimineaţa, bună să îţi fie ziua! Aleph News există! Breaking news, ai Aleph News!”, este prima replică pe care o auzi de la Iulia Maria pe Aleph News, primul canal de social television.  
 
 
De astăzi, 1 septembrie, ai Aleph News - primul canal de social television din seria Aleph, concepută de Adrian Sârbu. 
 
  • Aleph, imaginat de scriitorul Jorge Luis Borges, este o sferă miraculoasă în care, din orice punct te uiţi, vezi tot universul în timp şi spaţiu. Adrian Sârbu vede în Aleph o ipostaziere a internetului de astăzi, o convergenţă a universurilor interior şi exterior ale omului contemporan.
  • Aleph News este dedicat publicului smart. Ţie, spectatorul educat, autoreflexiv şi suficient material. Cel care vrea să ştie. Conţinutul canalului oglindeşte sfera intereselor acestui target.
  • În universul Aleph News, cuvântul-cheie este ŞTIU, emisiune care debutează astăzi de la 19.00.
 
Echipa de jurnalişti care lucrează la acest canal de social television sunt atât nume cunoscute care au lucrat cu Adrian Sârbu în ultimii 25 de ani - Costi Mocanu, Felix Drăghici, Bogdan Hofbauer, Lucian Nemoiu, Răzvan Hriscu, Cristina Airabedian, Vlad Craioveanu, Lică Molan, Radu Badiu, Georgiana Dulgheru, Augustin Stochiţă, Dan Pavel, Irina Ursu, Mihaela Măncilă, Monica Mihai, Oana Despa, Cătălin Condruţ, Raisa Humeniuc, Ana-Maria Rus, Mădălina Bucur, Raluca Maniţă -, dar şi colaboratori noi: Ion Cristoiu, Marius Tucă, Ioana Ţigănilă, Ioana Voicu, Iulia Maria, Andreea Perminova, Angela Carp, Nadina Zisu, Tatiana Lipchin, Tora Apetrii şi Andrei Tomescu.
 
Cum urmăreşti Aleph News? Simplu! Canalul poate fi urmărit pe reţelele de cablu şi satelit: Vodafone, Telekom, Orange, INES şi NextGen, dar şi online: pe site-ul www.alephnews.ro, Facebook, Instagram şi Youtube.
 
Pentru mobil, Aleph News este formatat 9:16, similar Instagram-ului.
 
Adrian Sârbu: “Aleph News e un proiect al secolului 21. El îşi va crea propria piaţă: consumatorii de informaţie şi entertainment de pe mobil, cei care au abandonat sau au fost abandonaţi de televiziunea tradiţională. Ei aşteaptă să retrăiască experienţa informaţiei fuzionate cu entertainment-ul, în noua eră a social media. Pentru ei, Aleph News va fi (ne)aşteptatul Breaking News.” 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici