Browser-ul Firefox, descărcat de aproape un miliard de ori

Browser-ul Firefox va trece pragul de un miliard de descărcări în următoarele 24 de ore, informează BBC News Online.

29 afișări
Imaginea articolului Browser-ul Firefox, descărcat de aproape un miliard de ori

Browser-ul Firefox, descărcat de aproape un miliard de ori

Numărul de un miliard de descărcări se referă la toate versiunile programului, de la lansarea sa, în 2004.

Datele existente sugerează că Firefox are actualmente o cotă de piaţă de 31% pe plan internaţional, în condiţiile în care Internet Explorer (Microsoft) continuă să fie pe primul loc, cu 60% cotă de piaţă, în timp ce browser-ele Chrome (Google), Safari (Apple) şi Opera au, împreună, o cotă de piaţă de mai puţin de 5%.

Microsoft poartă actualmente discuţii cu autorităţile europene din domeniul concurenţei, care au stabilit, în ianuarie, că includerea Internet Explorer în sistemul de operare Windows este necompetitivă.

Compania a propus recent să ofere cumpărătorilor europeni, o dată cu noul sistem de operare Windows 7, o listă de browsere pe care le pot instala. Se pare că autorităţile de la Bruxelles au apreciat propunerea, însă nu au luat o decizie.

Browser-ul Firefox, dezvoltat de Mozilla Foundation, a devenit rapid favoritul internauţilor de la lansarea sa, în 2004. Anul trecut, fundaţia a stabilit un nou record Guiness pentru cele mai multe descărcări ale unui program în decurs de 24 de ore, după ce a treia versiune a Firefox a fost descărcată de peste opt milioane de ori.

Potrivit estimărilor, depăşirea pragului de un miliard de descărcări ale programului va avea loc pe 31 iulie.

Datele se referă la toate versiunile Firefox lansate începând cu 2004 şi inclue şi utilizatori care au descărcat mai multe copii pentru computere diferite. În plus, datele includ şi actualizarea manuală a programului la cea mai nouă versiune, fără a aştepta descărcarea automată. În totalul descărcărilor nu sunt incluse actualizările automate ale Firefox.

Numărul total de descărcări ale browser-ului poate fi urmărit pe site-ul Mozilla, fundaţia intenţionând să lanseze un site nou, OneBillionPlusYou.com, pentru a celebra depăşirea pragului de un miliard de descărcări.

Pe de altă parte, programatorii Mozilla lucrează în prezent la o a patra versiune a programului, Firefox 4.0, care se pare că va avea o interfaţă similară cu Chrome (Google).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici