"Bucureşti NonStop", de Dan Chişu, singurul film românesc prezent la CentEast Market Warsaw-Moscow

Cel mai recent film al regizorului şi producătorului Dan Chişu, "Bucureşti NonStop", realizat cu finanţare exclusiv independentă, va fi singurul proiect românesc prezent la CentEast Market Warsaw-Moscow, care are loc în Polonia, de vineri până duminică, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

626 afișări
Imaginea articolului "Bucureşti NonStop", de Dan Chişu, singurul film românesc prezent la CentEast Market Warsaw-Moscow

"Bucureşti NonStop", de Dan Chişu, singurul film românesc prezent la CentEast Market Warsaw-Moscow

CentEast Market Warsaw-Moscow este un eveniment pentru profesioniştii din cinematografie din Europa de Est la care participă producători, reprezentanţi ai institutelor de film, distribuitori şi este organizat de Warsaw Film Foundation din Polonia.

La secţiunea CentEast Warsaw-Moscow participă filme aflate în stadiul de "work in progress", dar şi proiecte finalizate, în ideea de a oferi producţiilor est-europene posibilitatea de a se prezenta pieţei internaţionale, dar şi de a intra in contact cu posibili distribuitori.

"Bucureşti NonStop" este singura producţie românească din secţinea Work in progress, aflându-se în competiţie cu alte zece producţii internaţionale, din ţări precum Ucraina, Rusia, Polonia, Republica Cehă şi Bulgaria.

Filmografia lui Dan Chişu, în calitate de regizor şi producător, cuprinde producţiile "WebSiteStory" (2010), "Ursul" (2011), "Şi caii sunt verzi pe pereţi" (2012), "Déjà Vu" (2013), "Youtube Bazaar" (2013).

Filmările pentru "Bucureşti NonStop" s-au încheiat în iulie, iar în acest moment filmul se află în postproducţie, având preconizată ca dată de lansare primăvara anului 2014.

"Bucureşti NonStop" ilustrează o noapte din viaţa unui magazin non-stop aflat într-un cartier de blocuri. Patru persoane conduc patru poveşti diferite legate între ele de un personaj-cheie, Achim. Filmul redă povestea unor oameni normali în situaţii excepţionale.

Din distribuţie fac parte Gheorghe Ifrim, Ion Besoiu, Dorina Lazăr, Toma Cuzin, Tudor Smoleanu, Adrian Titieni, Olimpia Melinte, Alexandru Papadopol, Dorian Boguţă, Maria Obretin, Lia Bugnar, Ilinca Manolache, Lili Sandu şi Dan Bordeianu.

Producător al filmului este DaKino Production, coproducători - Watch Me Productions şi Stop Film, iar producător asociat, Diud Film.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici