Buget de 450.000 de euro şi premii de peste 12.000 de euro, la DaKINO 2007

Ediţia a 17-a a Festivalului Internaţional de Film DaKINO are un buget de aproximativ 450.000 de euro, din care s-au "strâns", până acum, mai mult de jumătate, în timp ce valoarea premiilor depăşeşte 12.000 de euro, a declarat Dan Chişu, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

3 afișări
Imaginea articolului Buget de 450.000 de euro şi premii de peste 12.000 de euro, la DaKINO 2007

Buget de 450.000 de euro şi premii de peste 12.000 de euro, la DaKINO 2007

Valoarea totală a premiilor pentru această ediţie a festivalului nu include valoarea efectivă a trofeelor.

"Singurul gen de emoţie pe care îl am anul acesta este că suntem la ediţia a 17-a. În niciun an nu am renunţat la acest eveniment. Au existat şi momente plăcute şi neplăcute, dar important este că am ajuns aşa departe", a declarat Dan Chişu în deschiderea conferinţei.

De asemenea, Chişu a precizat că festivalul DaKINO nu şi-a schimbat deloc structura de organizare, dar nici pe cea de premiere în cei 17 ani, ceea ce este un "câştig". Chişu a mai subliniat importanţa existenţei unui număr atât de mare de filme.

Vorbind despre prezenţa a două producţii hoolywoodiene importante în această ediţie, "Asasinarea lui Jesse James de către laşul Robert Ford" şi "Beowulf", Chişu a spus: "Deşi campania este făcută pe conceptul că suntem iritaţi de clişeele Hollywood-lui, trebuie să vedem totuşi că acolo sunt filme bune".

De asemenea, Chişu a precizat că premierul Călin Popescu Tăriceanu a confirmat prezenţa în seara de închidere.

Festivalul DaKINO va începe marţi cu proiecţia a şaisprezece filme din Secţiunea Ficţiune, printre care şi documentarele româneşti "Valuri" de Adrian Sitaru, "Carne" de Miruna Boruzescu şi "Amatorul" de Marian Crişan.

În total, în cele cinci zile de festival, vor fi prezentate peste 93 de filme la Complexul Auditorium al Muzeului Naţional de Artă a României.

La Gala de deschidere vor rula, în afara competiţiei, filmele "Beowulf" de Robert Zemeckis şi "Asasinarea lui Jesse James de către laşul Robert Ford", regizat de Andrew Dominik.

Premiile DaKINO vor fi decernate pe 24 noiembrie, gala fiind urmată de proiecţia filmului "Atonement", de Joe Wright, cu Kiera Knightley, James McAvoy şi Vanessa Redgrave.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici