C.V.Tudor: Îngerul a strigat numele cel mai răsunător al literaturii noastre contemporane şi l-a luat

Preşedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a declarat marţi pentru MEDIAFAX că prin moartea scriitorului Fănuş Neagu, un adevărat clasic, cultura română este în doliu.

769 afișări
Imaginea articolului C.V.Tudor: Îngerul a strigat numele cel mai răsunător al literaturii noastre contemporane şi l-a luat

C.V.Tudor: Îngerul a strigat numele cel mai răsunător al literaturii noastre contemporane şi l-a luat (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Îngerul a strigat numele cel mai răsunător al literaturii noastre contemporane şi l-a luat cu el. Din păcate, solidaritatea societăţii româneşti nu se mai regăseşte decât în momentele tragice", a spus liderul PRM.

El a adăugat că Fănuş Neagu a fost pentru literatura română ceea ce a fost Serghei Esenin pentru literatura rusă - un talent nativ, un om foarte popular, intrat în folclor. "A fost un adevărat clasic", a arătat Vadim Tudor, care a mai spus că Fănuş Neagu a fost creator de limbă, îmbogăţind literarura română cu numeroase bijuterii.

Vadim Tudor a adăugat că Fănuş Neagu a fost un om de caracter, un patriot în cel mai bun sens al cuvântului, care a intervenit, în iunie 1987, când Biserica Sf. Vineri urma să fie dărâmată.

"Era un om de o mare integritate morală, de care m-a legat o prietenie veche de circa treizeci şi cinci de ani, era fermecător, curat la suflet, generos", a mai afirmat Corneliu Vadim Tudor.

Menţionând titlul unei cărţi a lui Fănuş Neagu, "Frumoşii nebuni ai marilor oraşe", liderul PRM a subliniat că scriitorul vedea partea frumoasă din om, numitorul comun al marlor artişti din toate timpurile. "Eugen Barbu şi Nichita Stănescu, alţi buni prieteni, au fost nişte mari generoşi", a arătat el.

Preşedintele PRM a mai declarat că l-a ajutat cât a putut pe scriitor, pentru că Fănuş Neagu "era total descoperit în faţa greutăţiulor vieţii" şi că, în anul 2005, a intervenit pentru nu fi scos de "mafia imobiliară" din locuinţa unde stătea de zeci de ani.

"Dumnezeu să-l ierte!", a mai spus Corneliu Vadim Tudor.

Scriitorul, dramaturgul şi cronicarul sportiv Fănuş Neagu a murit în noaptea de luni spre marţi, la spitalul Elias din Capitală, în urma unei îndelungi suferinţe. Fănuş Neagu, născut la 5 aprilie 1932, a fost internat mult timp la spitalul Elias din Capitală din cauza unui cancer la prostată, iar în ultimele săptămâni a fost în comă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici