CA al Asesoft: Asesoft a acţionat în interesul Realitatea şi nu s-a implicat în politica editorială

Consiliul de Administraţie al Asesoft transmite, într-un comunicat remis MEDIAFAX, că a acţionat în interesul Realitatea Media, încercând să protejeze investiţia de peste 10 milioane de euro făcută în societatea care deţine Realitatea TV şi nu s-a implicat în politica editorială a televiziunii.

56 afișări
Imaginea articolului CA al Asesoft: Asesoft a acţionat în interesul Realitatea şi nu s-a implicat în politica editorială

CA al Asesoft: Asesoft a acţionat în interesul Realitatea şi nu s-a implicat în politica editorială

Consiliul de Administraţie al Asesoft Internaţional SA s-a întrunit vineri, la ora 11.30, pentru a analiza situaţia contractului de management încheiat cu Realitatea Media SA şi obiectivele atinse până în prezent în acest contract cu societatea care operează televiziunea Realitatea TV. La discuţii a fost invitată şi persoana desemnată de Asesoft la Realitatea, Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV.

La finalul şedinţei CA de vineri, Asesoft a remis un comunicat MEDIAFAX, potrivit căruia contractul încheiat între Asesoft şi Realitatea Media a fost respectat.

"Persoanele desemnate de Asesoft (Sebastian Ghiţă, n.r.) au respectat în totalitate contractul de management şi au acţionat cu deplin profesionalism, atât în interesul Asesoft, cât şi în interesul Realitatea Media", se arată în comunicatul remis MEDIAFAX.

Potrivit aceluiaşi comunicat, Asesoft a acţionat în interesul Realitatea Media, încercând să protejeze totodată investiţia făcută. "Asesoft a investit deja peste 10 milioane de euro în Realitatea Media (...) Situaţia financiară Realitatea Media s-a îmbunătăţit considerabil. Nu sunt în pericol unităţi de business ale Realitatea Media", se mai spune în comunicat, precizându-se că "Asesoft a adus în Realitatea Media peste 1,5 milioane euro, care au fost plătiţi exclusiv statului". "Vechile datorii au fost cuprinse într-un angajament de plată acceptat de ANAF. Strategiile de afaceri puse la punct împreună cu Sorin Enache, directorul postului, sunt astăzi în implementare şi nu pot fi explicate public", se mai spune în comunicatul Asesoft.

Totodată, Asesoft precizează că "nu s-a implicat în litigiile penale şi comerciale dintre Realitatea Media şi instituţiile statului".

"Conflictul dintre compania de stat Coresi şi Realitatea Media durează de mult timp şi a ajuns în faza de litigiu pe rolul instanţei. Evacuarea Realitatea Media din spaţiu nu era o soluţie", se mai spune în comunicat.

Totodată, în comunicat se precizează că Asesoft nu s-a implicat în politica editorială a postului Realitatea TV. "Deciziile asupra conţinutului editorial le iau jurnaliştii Realitatea Media. Decizia de a nu mai colabora cu Adrian Ursu şi Oana Stancu a avut legătură cu relaţia lor directă cu Sorin Ovidiu Vântu. Asesoft şi persoanele desemnate în relaţia cu Realitatea Media nu au legătură cu noile emisiuni introduse în post. Asesoft respinge orice implicare a Consiliului de Administraţie al Realitatea Media în redacţie, cu sau fără agenţi de pază plasaţi lângă jurnalişti", potrivit comunicatului.

Pe de altă parte, potrivit Asesoft, comunicatul Consiliului de Administraţie al Realitatea Media, postat, joi, pe site-ul realitatea.net, "poate aduce prejudicii firmei".

"Orice litigiu între Asesoft şi Realitatea Media trebuie rezolvat în instanţă", se mai spune în comunicatul CA al Asesoft.

Anunţul Asesoft vine după ce, joi, Consiliul de Administraţie al Realitatea Media a fost convocat pe 5 aprilie pentru a analiza execuţia contractului de management de către Asesoft, reprezentată de Sebastian Ghiţă, "în încercarea de a-l determina pe acesta să respecte clauzele contractului şi, în caz de nereuşită, denunţarea acestuia".

Potrivit unui comunicat al Realitatea Media, postat, joi, pe site-ul realitatea.net, întâlnirea CA al Realitatea Media a fost convocată de Sorin Freciu şi Dragoş Nedelcu, membri ai Consiliului de Administraţie.

În comunicatul Realitatea Media se mai spunea că analiza care se va face contractului de management încheiat cu compania Asesoft se impune din mai multe motive.

"Recent, directorul general al Realitatea Media a formulat plângere penală ca urmare a folosirii unor documente falsificate pentru încheierea contractului de închiriere de spaţiu dintre Asesoft şi compania de stat Coresi. O serie de alte decizii manageriale au pus în pericol existenţa unor unităţi de business din grup. Sub managementul asigurat de Asesoft, s-au înregistrat întârzieri de plată ale unor datorii, inclusiv către bugetul de stat, fapt care a condus la blocarea conturilor Realitatea Media. Sunt câteva exemple care conturează o tentativă de sabotare a companiei Realitatea Media", se spunea în comunicatul Realitatea Media.

Totodată, potrivit comunicatului, în şedinţa din 5 aprilie a Consiliului de Administraţie al Realitatea Media va fi discutată şi "implicarea agresivă a Asesoft, prin domnul Sebastian Ghiţă, în strategia editorială şi în grila de programe a postului de televiziune, fapt care a pus în pericol însăşi emisia postului".

"Decizia de a elimina brutal din grila de programe emisiunea «Ora de foc» a încălcat toate regulile industriei TV şi a produs televiziunii prejudicii care nu pot fi, încă, evaluate pe de-a-ntregul. Aceeaşi implicare agresivă a alterat profund întreg conţinutul programelor Realitatea TV", se mai spunea în comunicat.

Totodată, potrivit comunicatului, în ultimele luni, s-a înregistrat "o abatere gravă de la strategia editorială tradiţională a Realitatea TV prin tabloidizarea excesivă".

"Unul dintre cele mai serioase exemple este desfăşurarea concursurilor «Cine e regina?» şi «De ce trebuie să plece Emil Boc?» - concursuri cu premii în bani menite să atragă audienţă facilă şi care, mai grav, contravin normelor jurnalisticii. Dincolo de abaterea de la aceste cutume profesionale, organizarea celor două concursuri nu a respectat nici normele CNA, instituţie care a sancţionat sever Realitatea TV pentru aceste derapaje", se spunea în comunicat.

Totodată, prin comunicat se transmitea faptul că în urma acestor abateri, începând de joi, directorul editorial Cătălin Popa şi redactorul-şef al Departamentului de Ştiri, Madalina Dulamă, sunt schimbaţi din funcţie.

"Realitatea TV trebuie să revină la conţinutul jurnalistic de calitate care a impus-o pe piaţă, un mijloc de informare echidistant şi corect, o televiziune de ştiri care oferă spaţii de exprimare în egală măsură puterii şi opoziţiei, oricare ar fi acestea", se mai spunea în comunicat.

De cealaltă parte, Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV, a declarat joi pentru MEDIAFAX că îi este ruşine de ceea ce se întâmplă în prezent la Realitatea TV, precizând că situaţia este dificilă, dar speră că se va rezolva amiabil sau apelând la instituţiile statului şi la justiţie.

"Mi-este ruşine de ceea ce se întâmplă acum la Realitatea TV. Eu am crezut că investesc într-o afacere şi că va fi un succes. Situaţia este dificilă şi sper că se va rezolva amiabil sau apelând la instituţiile statului şi la justiţie. Astăzi sunt destul de speriat de ceea ce se întâmplă. Vreau să fac tot ce pot să fie un succes şi nu un eşec. Sper să nu fiu încurcat şi blocat", a spus Sebastian Ghiţă. El a refuzat să facă alte comentarii.

Site-uri de media au anunţat duminică seară că Sorin Ovidiu Vântu a încercat să îl scoată din sediul Realitatea pe managerul Sebastian Ghiţă, în scandal fiind implicaţi mai mulţi bodyguarzi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici