CAB a anulat decizia CNA prin care România TV a fost amendată pentru denigrarea Andreei Pora

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a anulat decizia Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) din 2 iulie 2013 prin care România TV a fost amendată cu 10.000 de lei, pentru denigrarea jurnalistei Andreea Pora, hotărârea instanţei putând fi atacată cu recurs.

318 afișări
Imaginea articolului CAB a anulat decizia CNA prin care România TV a fost amendată pentru denigrarea Andreei Pora

Curtea de Apel Bucureşti a anulat decizia CNA prin care România TV a fost amendată pentru denigrarea Andreei Pora (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Informaţia a fost făcută publică în şedinţa Consiliului Naţional al Audiovizualului de joi, de Laura Georgescu, preşedintele CNA, în contextul în care Consiliul a analizat o speţă similară celei pentru care România TV a fost amendată cu 10.000 de lei pe 2 iulie 2013.

"Pentru imagini fără sunet şi scris noi am aplicat deja 10.000 de lei şi am pierdut procesul în prima instanţă", a spus Laura Georgescu.

Concret, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis, pe 2 iulie 2013, să amendeze televiziunea România TV cu 10.000 de lei, din cauza emisiunii "Tonomatul lui Ciutacu" din 20 iunie 2013, în care jurnalista Andreea Pora a fost "denigrată" şi i-a fost încălcat "dreptul la imagine". În respectiva emisiune a fost difuzat şi un montaj din imagini difuzate în buclă, în care Andreea Pora era prezentată în timp ce mânca un cârnat.

După aplicarea respectivei sancţiuni, societatea Ridzone Computers SRL, care deţine licenţa audiovizuală a România TV, a dat în judecată CNA şi a cerut la Curtea de Apel Bucureşti anularea amenzii.

În data de 6 decembrie 2013, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea făcută de Ridzone Computers SRL şi a anulat Decizia CNA de amendare cu 10.000 de lei a postului România TV. Hotărârea poate fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare, potrivit portalului instanţelor de judecată din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici