Câinele din "Up" a câştigat Palm Dog la Cannes

Câinele Dug din filmul de animaţie "Up", produs de studiourile Pixar, a primit trofeul Palm Dog, considerat o alternativă amuzantă pentru Palme d'Or, mult râvnitul trofeu acordat la Festivalul de Film de la Cannes, informează BBC News Online.

18 afișări
Imaginea articolului Câinele din "Up" a câştigat Palm Dog la Cannes

Câinele din filmul de animaţie "Up" a câştigat Palm Dog la Cannes

Acordat de criticii britanici de film, premiul Palm Dog se acordă, începând din 2001, celui mai bun rol interpretat de un câine în filmele prezente la prestigiosul festival de pe Croazetă.

Dug, câinele vorbitor din filmul "Up", a fost principalul favorit în acest an la câştigarea acestui trofeu neoficial.

Concurenţii lui au fost un pudel negru care a apărut în filmul "Inglorious Basterds", regizat de Quentin Tarantino, şi o vulpe vorbitoare din pelicula "Antichrist" a danezului Lars von Trier.

Moses, câinele reprezentat printr-un contur desenat cu creta în drama "Dogville", de acelaşi Lars von Trier, a câştigat premiul Palme Dog în 2003.

Trofeul primit de producătorii filmului "Up" constă într-o zgardă de piele neagră, inscripţionată cu numele premiului, scris cu argintiu.

În 2008, câştigătorul Palm Dog a fost Lucy, câinele din filmul american "Wendy and Lucy".

În acest an, juriul a acordat şi un "trofeu al ruşinii" thrillerului filipinez "Kinatay", care prezintă o secvenţă în care un câine este lovit de o maşină.

Filmul "Up" va avea premiera în Statele Unite pe 29 mai. Premiera din România este programată pentru data de 12 iunie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici