"California Dreamin' (nesfârşit)"- Marele Premiu la Festivalul Ellensburg

"California Dreamin' (nesfârşit)" al regizorului Critian Nemescu a câştigat premiul pentru cel mai bun lungmetraj la cea de-a treia ediţie a Festivalului Ellensburg din statul Washington, desfăşurat între 4 şi 7 octombrie.

1 afișare
Imaginea articolului "California Dreamin' (nesfârşit)"- Marele Premiu la Festivalul Ellensburg

"California Dreamin' (nesfârşit)"- marele premiul la Festivalul Ellensburg

Potrivit MediaPro Distribution, "California Dreamin' (nesfârşit)" a fost ales câştigător din 50 de filme din întreaga lume, văzute de peste 1.500 de participanţi la Festivalul de la Ellensburg.

Bazat pe un scenariu de Cristian Nemescu şi Tudor Voican, filmul porneşte de la o întâmplare reală petrecută în 1999, în timpul conflictului din Kosovo, când un şef de gară dintr-un sat românesc a oprit un tren NATO. Actorii din distribuţie - Armand Assante, Răzvan Vasilescu, Maria Dinulescu şi Andi Vasluianu - creează o poveste care frapează prin sinceritatea cu care reflectă realitatea româneasă.

Filmul "California Dreamin' (nesfârşit)" participă, în această perioadă, la festivaluri şi evenimente cinematografice de la Istanbul, Harvard şi Mill Valley în Statele Unite ale Americii, Montreal, Londra, Tokyo, Zagreb şi Portugalia.

Filmul lui Nemescu, câştigătorul secţiunii "Un Certain Regard" la Festivalul de Film de la Cannes din 2007, a obţinut recent şi Premiul special al sponsorilor "Atameken Holding", la Festivalul de Film Eurasia din Kazakhstan, una dintre cele mai importante manifestări de gen de pe continentul asiatic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici