"California Dreamin'" - proiecţie specială la Festivalul de Film de la Bruxelles (Video)

Primul şi singurul lungmetraj al regretatului cineast Cristian Nemescu va avea o proiecţie specială, pe 5 iulie, la cea de-a şasea ediţie a Festivalului de Film European de la Bruxelles (28 iunie - 6 iulie), unde, anul trecut, această peliculă a câştigat trei premii.

16 afișări
Imaginea articolului "California Dreamin'" - proiecţie specială la Festivalul de Film de la Bruxelles (Video)

"California Dreamin'" - proiecţie specială la Festivalul de Film de la Bruxelles

"California Dreamin' (Nesfârşit)" de Cristian Nemescu a câştigat, la ediţia precedentă a Brussels Film Festival, Premiul Iris pentru cel mai bun film, Premiul Publicului şi Premiul TV Canvas pentru cel mai bun film.

Potrivit site-ului evenimentului, anul acesta, competiţia oficială a festivalului reuneşte 14 producţii aparţinând unor regizori europeni aflaţi la primul sau al doilea film.

Printre acestea se află "Black Ice", regia Petri Kotwica (Finlanda/ Germania, 2007), "Blind Loves" de Juraj Lehotský (Slovacia, 2008), "The Early Years - Erik Nietzsche Part 1", regia Jacob Thuesen (Danemarca, 2007), "Everybody Dies But Me", regia Valeria Gaï Guermanika (Rusia, 2008), "I Am From Titov Veles", scenariul şi regia Teona Strugar Mitevska (Macedonia/ Franţa/ Belgia/ Slovenia, 2007).

Festivalul mai cuprinde secţiunile "Revelaţii", care include lungmetraje de debut independente, ce nu beneficiază de o suficientă vizibilitate în circuitul cinematografic tradiţional, Avanpremiere - o selecţie de filme europene (primul sau al doilea lungmetraj) care vor intra în curând în cinematografele belgiene, Belgian Talents - dedicată filmelor naţionale, precum şi o serie de proiecţii în aer liber.

Anul acesta, vor fi prezentate publicului filme precum "2 days in Paris" (regia Julie Delpy, Franţa, 2007), "Control" (regia Anton Corbijn, Marea Britanie, 2007), "Délicatessen" (regia Marc Caro, Jean-Pierre Jeunet, Franţa, 1991), "Fata cu cercel de perlă" (regia Peter Webber, Marea Britanie, 2003) şi "Unde dai şi unde crapă" (regia Guy Ritchie, Marea Britanie, 2000).

Produs de MediaPro Pictures, "California Dreamin' (Nesfârşit)" îi are în distribuţie pe Armand Assante, în rolul căpitanului american Jones, responsabil cu amplasarea unui radar NATO la graniţa României cu Serbia, şi pe Răzvan Vasilescu, în rolul lui Doiaru, un şef de gară excesiv de zelos şi, totodată, un mafiot local.

Filmat în 2006, între 29 mai şi 7 iulie, "California Dreamin'" marca debutul în lungmetraj al regizorului de doar 27 de ani Cristian Nemescu. La o lună şi jumătate după încheierea filmărilor, taxiul în care se aflau Cristian Nemescu şi prietenul lui, inginerul de sunet Andrei Toncu, a fost lovit în plin de o maşină care circula cu o viteză de 130km/h. Accidentul le-a fost fatal celor din taxi.

Post-producţia filmului "California Dreamin' (Nesfârşit)" a durat opt luni, iar mixajul de sunet şi procesarea peliculei au fost realizate în străinătate.

"California Dreamin' (Nesfârşit)" a primit nenumărate premii anul trecut, printre care şi cel al secţiunii Un Certain Regard, la Cannes.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici