Campania electorală a lui Obama, dublu premiată la Cannes Lions - VIDEO

Campania electorală a preşedintelui Barack Obama a obţinut două mari premii în cadrul prestigiosului festival Cannes Lions, o premieră în istoria evenimentului, care nu a acordat niciodată până acum trofee unei campanii derulate din afara zonei de comunicare comercială.

70 afișări
Imaginea articolului Campania electorală a lui Obama, dublu premiată la Cannes Lions - VIDEO

Campania electorală a lui Obama, dublu premiată la festivalul Cannes Lions (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Votată în unanimitate de juriul festivalului de la Cannes Lions ca fiind cea mai bună campanie,"Obama For America" a câştigat cele două mari premii la categoriile "Titanium" şi "Integrated", potrivit The Guardian.

Faptul că două mari premii ale celui mai important eveniment din industria publicităţii revin unei campanii din afara zonei comunicării comerciale, şi anume unei campanii de marketing politic, constituie o premieră în industrie.

Dacă în mod obişnuit campaniile la servicii publice, categorie în care s-ar încadra generic demersul care i-a adus lui Barack Obama fotoliul prezidenţial, nu câştigă niciodată Grand Prix-uri în cadrul Cannes Lions, în acest caz, regula consacrată a fost încălcată, campania rescriind normele comunicării.

"Este o campanie de brand", a spus Prasoon Joshi, director de creaţie la agenţia McCann Erickson. Este pentru prima dată când consumatorii au creat în coproducţie cu cei care se ocupă de comunicare, un brand... şi asta este ceva ce industria comunicării nu poate ignora".

Pentru a câştiga marele premiu în categoria "Titanium", o campanie trebuie să se bazeze pe o idee provocatoare, care să revoluţioneze vechile premise şi să indice o nouă direcţie.

"Titanium celebrează proiectele de comunicare ce obligă industria să se oprească şi să se-şi redefinească direcţiile viitoare", potrivit regulilor festivalului Cannes Lions.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici