Campania "Tu ştii ce mai face copilul tău?", duminică, în emisiunea "România, te iubesc!"

Emisiunea "România, te iubesc!", difuzată duminică de la ora 18:00 pe Pro TV, va prezenta o anchetă realizată de Paula Herlo despre dramele, neliniştile, lipsurile şi întrebările copiilor uitaţi acasă de părinţii nevoiţi să plece la muncă în străinătate.

953 afișări
Imaginea articolului Campania "Tu ştii ce mai face copilul tău?", duminică, în emisiunea "România, te iubesc!"

Campania "Tu ştii ce mai face copilul tău?", duminică, în emisiunea "România, te iubesc!"

Patru ani au trecut de când Ştirile Pro TV au demarat campania "Tu ştii ce mai face copilul tău?", cea care i-a adus corespondentului Paula Herlo prestigiosul Premiu Emmy. În ediţia din 30 octombrie a emisiunii "România, te iubesc!", difuzată de Pro TV de la ora 18:00, corespondentul Ştirilor Pro TV a revenit la copiii prezentaţi în campanie, pentru a vedea cum a decurs soarta lor.

"Pe unii i-am găsit căsătoriţi la vârste la care ar fi trebuit încă să se joace, pe alţii muncind după ce au abandonat şcoala sau, mai grav, făcând terapie în cabinetele unor psihiatri", a spus Paula Herlo, impresionată de durerea lor. "Unii zâmbeau, alţii sperau la ceva mai bun, însă cei mai mulţi fac încă parte din categoria copiilor lăsaţi singuri acasă. Poveştile lor puse unele lângă altele reflectă drama unei întregi generaţii: cea a copiilor lăsaţi singuri acasă", a mai spus Paula Herlo.

În cazul copiilor care, deşi nu sunt orfani, cresc fără să aibă parte de dragostea părintească, cifrele sunt alarmante. Studiile realizate de mari ONG-uri dezvăluie o realitate cutremurătoare: în ultimii ani, 350.000 de copii au avut cel puţin un părinte plecat la muncă în străinătate, în timp ce 400.000 au trăit o vreme departe de părinţi. "În total, 750.000 de copii au fost afectaţi la un moment dat de migraţia forţei de muncă", mai spune corespondentul Ştirilor Pro TV.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici