Cannes 2013: Câinele Baby Boy din filmul "Behind the Candelabra" a câştigat premiul Palm Dog

Câinele cu probleme de vedere din "Behind the Candelabra" de Steven Soderbergh a câştigat trofeul Palm Dog, acordat celui mai talentat exponent al rasei canine într-un film de pe Croazetă, în timp ce pisicile, prezente şi ele în peliculele de anul acesta de la Cannes, au fost declarate neeligibile.

279 afișări
Imaginea articolului Cannes 2013: Câinele Baby Boy din filmul "Behind the Candelabra" a câştigat premiul Palm Dog

Cannes 2013: Câinele Baby Boy din filmul "Behind the Candelabra" a câştigat premiul Palm Dog

Premiul, care este acordat în urma deliberărilor mai multor critici de film, nu face parte din palmaresul oficial al Festivalului de la Cannes, ci este rezultatul unei iniţiative independente, asemenea premiului Queer Palm.

Potrivit publicaţiei Variety, premiul Palm Dog a fost acordat vineri seară, la Cannes.

În filmul "Behind the Candelabra", relaţia dintre Liberace, interpretat de Michael Douglas, şi Scott Thorson, jucat de Matt Damon, devine mai puternică atunci când cei doi trebuie să aibă grijă de pudelul cu deficienţe de vedere. De altfel, celebrul pianist avea, în vila sa, mai mulţi câini de care avea grijă.

Talentatul Baby Boy nu a putut fi prezent la ceremonia de vineri pentru a primi zgarda-trofeu.

Pe locul al doilea în preferinţele celor care au jurizat s-au clasat căţeii din "The Bling Ring", de Sofia Coppola. Aceştia s-au remarcat când au pozat în stil "Reservoir Dogs".

Printre câştigătorii ediţiilor anterioare ale distincţiei Palm Dog s-a numărat şi celebrul Uggie din filmul "Artistul", de Michel Hazanavicius.

Criticul publicaţiei The Guardian Peter Bradshaw, care a făcut parte din juriul ce a acordat premiul Palm Dog, a spus că, de data aceasta, la Cannes "a fost un an de suferinţă canină", deoarece câinii s-au confruntat cu finaluri nefericite, în filme precum "Fruitvale Station" şi "Heli".

Cu toate acestea, unul dintre animalele cele mai lăudate pentru talentul actoricesc a fost motanul Ulysses din filmul fraţilor Joel şi Ethan Coen "Inside Llewyn Davis", dar apartenenţa sa la rasa felină a făcut să fie declarat neeligibil pentru Palm Dog.

Festivalul de la Cannes, care a debutat pe 15 mai, se încheie duminică, cu gala de decernare a premiilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici