CANNES 2016: Filmul "Albüm",al cărui coproducător este Călin Peter Netzer,a câştigat Prix Révélation

Filmul "Albüm", regizat de Mehmet Can Mertoglu, ai cărui coproducători sunt românii Oana Iancu şi Calin Peter Netzer, a primit, joi seară, la Cannes, premiul Révélation France 4, în secţiunea Semaine de la Critique. Imaginea filmului este realizată de românul Marius Panduru.

581 afișări
Imaginea articolului CANNES 2016: Filmul "Albüm",al cărui coproducător este Călin Peter Netzer,a câştigat Prix Révélation

CANNES 2016: Filmul "Albüm",al cărui coproducător este Călin Peter Netzer,a câştigat Prix Révélation

Filmul "Albüm"este debutul cinematografic al turcului Mehmet Can Mertoglu.

Coproducătorii lungmetrajului sunt români: Oana Iancu şi Calin Peter Netzer, cel care a câştigat Ursul de Aur la Festivalul de Film de la Berlin, în 2013, pentru filmul "Poziţia Copilului". Totodată, directorul de imagine al filmului "Albüm" este românul Marius Panduru, potrivit site-ului oficial al secţiunii Semaine de la Critique.

Filmul prezintă povestea unui cuplu ce se apropie de vârsta de 40 de ani. Cei doi strâng fotografii într-un album, care să ateste o legătură de sânge falsă între ei şi copilul pe care urmează să îl adopte.

Scurtmetrajele din secţiunea Semaine de la Critique, de la Festivalul de Film de la Cannes 2016 pot fi vizionate gratuit pe platforma online Festival Scope, între 20 şi 27 mai.

Juriul secţiunii Semaine de la Critique este, în 2016, prezidat de actriţa şi regizoarea franceză Valérie Donzelli.

Semaine de la Critique este o secţiune paralelă a Festivalului de Film de la Cannes, înfiinţată în 1962 şi concentrată pe regizori aflaţi la început de carieră.

Cea de-a 69-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes are loc în perioada 11 - 22 mai.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici