"Cântăreaţa cheală & Lecţia" - premiul pentru cel mai bun spectacol la festCO 2011

"Cântăreaţa cheală & Lecţia", de Eugen Ionescu, în regia lui Victor Ioan Frunză, a primit, vineri, premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Comediei Româneşti - festCO 2011, care a avut loc între 10 şi 17 iunie, la Teatrul de Comedie din Capitală, informează site-ul instituţiei.

310 afișări
Imaginea articolului "Cântăreaţa cheală & Lecţia" - premiul pentru cel mai bun spectacol la festCO 2011

"Cântăreaţa cheală & Lecţia" - premiul pentru cel mai bun spectacol la festCO 2011

Vineri seară, la Gala Comediei Româneşti care a avut loc la Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan, spectacolul "Cântăreaţa cheală & Lecţia" (Teatrul de Comedie) a mai primit premiul pentru cea mai bună regie - Victor Ioan Frunză, cea mai bună actriţă în rol principal - Virginia Mirea şi cel mai bun actor în rol principal - George Costin.

Totodată, Ioana Anastasia Anton a primit premiul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar, pentru partitura din spectacolul "Blifat" (Teatrul Odeon din Bucureşti), de Gabriel Pintilei, în regia lui Alexandru Mihail, în timp ce Nicu Mihoc a câştigat premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin, pentru "Opinia publică" (Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu), de Aurel Baranga, în regia lui Theodor Cristian Popescu.

Dragoş Buhagiar a primit premiul pentru cea mai bună scenografie, pentru spectacolele "O noapte furtunoasă" şi "Opinia publică", iar premiul special al juriului a revenit spectacolului "România. Închis pentru inventar".

Actriţa Stela Popescu a primit un premiu de excelenţă.

De asemenea, au fost acordate premii pentru ediţia a VI-a a Concursului de Comedie Românească: "De ce urâm femeile", de Bogdan Costin - premiul I, "Nora londoneză", de Cezar Ghioca - premiul al II-lea şi "Charles Dickens nu locuieşte aici", de Laurenţiu Budău - premiul al III-lea.

Festivalul Comediei Româneşti - festCO a fost înfiinţat în 2003, la iniţiativa directorului Teatrului de Comedie, actorul George Mihăiţă. festCO are ca scop promovarea dramaturgiei româneşti şi a celor mai bune spectacole ce au la bază texte de comedie românească.

Cele opt ediţii desfăşurate până în prezent au reunit trupe de teatru din ţară şi din străinătate, atât teatre de stat, cât şi companii independente.

Începând din 2006, festivalul a devenit competitiv, fiind acordate premii celor mai bune spectacole şi celor mai buni artişti la finalul fiecărei ediţii în cadrul Galei Comediei Româneşti.

În acelaşi an s-a înfiinţat Concursul de Comedie Românească ce a reuşit, la fiecare ediţie, să descopere noi talente în dramaturgia contemporană.

Odată cu ediţia din 2007, festCO are şi o secţiune internaţională, în cadrul căreia sunt prezentate spectacole pe texte semnate de dramaturgi români. Au participat deja producţii din Franţa, Marea Britanie, Irlanda, Grecia, Republica Moldova şi Serbia.

Din 2008, festCO a cucerit Centrul Istoric al Capitalei cu o secţiune "off", care se desfăşoară pe străzile din jurul Teatrului de Comedie şi în multe alte spaţii neconvenţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici