Cântăreaţa de jazz Nancy Wilson, premiată cu trei Grammy, a murit la 81 de ani

Cântăreaţa de muzică soul şi jazz Nancy Wilson, premiată cu trei Grammy, a murit la vârsta de 81 de ani, a anunţat managerul acestuia, care nu a precizat cauza decesului, potrivit contactmusic.com.

253 afișări
Imaginea articolului Cântăreaţa de jazz Nancy Wilson, premiată cu trei Grammy, a murit la 81 de ani

Cântăreaţa de jazz Nancy Wilson, premiată cu trei Grammy, a murit la 81 de ani (Imagine: Daily Express)

Artista, celebră pentru hituri precum "Guess Who I Saw Today" şi "(You Don't Know) How Glad I Am" şi care a fost o sursă de inspiraţie pentru cântăreţe ca Nnenna Freelon, Patti Labelle şi Anita Baker, a murit în locuinţa ei din Pioneertown, California, miercuri.

Nancy Wilson a acoperit o gamă largă de genuri muzicale, inclusiv R&B şi gospel, dar nu îi plăcea să fie catalogată ca artist jazz, ci ca "stilist muzical".

Într-un interviu acordat în 2010, Nancy Wilson a declarat: "Muzica pe care o cânt astăzi este muzica pop a anilor 1960. Nu mă consider muzician de jazz (...) Iau versurile şi îmi pun amprenta asupra lor. Mă consider un interpret de versuri".

Pe parcursul unei cariere de cinci decenii, timp în care a lansat peste 70 de albume, Nancy Wilson a jucat şi pe Broadway, New York.

A primit trei premii Grammy, inclusiv unul pentru albumul din 1964 "How Glad I Am", şi a pus capăt turneelor în 2011.

Nancy Wilson a fost şi o activistă pentru drepturile civile şi a fost inclusă în International Civil Rights: Walk of Fame în 2005.

De asemenea, a avut propriul show TV, pe postul NBC, "Nancy Wilson Show", în 1967, la momentul respectiv fiind una dintre foarte puţinele afro-americane care se puteau lăuda cu o astfel de realizare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici