Cântăreţul de flamenco Enrique Morente a încetat din viaţă

Cântăreţul de flamenco spaniol Enrique Morente, artist controversat, considerat una dintre cele mai mari voci ale genului, a murit luni, la vârsta de 67 de ani, din cauza unor complicaţii apărute după o operaţie chirurgicală efectuată la începutul lunii.

169 afișări
Imaginea articolului Cântăreţul de flamenco Enrique Morente a încetat din viaţă

Cântăreţul de flamenco Enrique Morente a încetat din viaţă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Enrique Morente, unul dintre cei mai renumiţi interpreţi de flamenco, a fost operat de ulcer pe 4 decembrie, într-o clinică din Madrid. La două zile după intervenţia chirurgicală, artistul a fost transferat într-o secţie de terapie intensivă şi a fost operat din nou.

După cea de-a doua intervenţie chirurgicală, artistul a intrat în comă.

Enrique Morente a fost criticat de unii dintre confraţii săi, deoarece artistul a acceptat de-a lungul carierei să cânte alături de muzicieni provenind din stiluri foarte diferite de flamenco, fără însă să renunţe la "rădăcinile" sale muzicale.

Născut pe 25 decembrie 1942, în cartierul ţigănesc Albaicin din Granada, Enrique Morente a descoperit muzica flamenco încă din copilărie, graţie familiei şi a cântăreţilor de flamenco din acest oraş, după care a plecat la Madrid, unde şi-a început cariera de cântăreţ profesionist.

Morente obişnuia să spună că flamencoul nu este doar un stil de muzică popular, ci unul care necesită, totodată, o tehnică ireproşabilă. El a devenit celebru după ce a adaptat pe muzică flamenco operele marilor poeţi spanioli Federico Garcia Lorca şi Antonio Machado.

Enrique Morente era căsătorit cu dansatoarea Aurora Carbonell şi avea trei fiice. Una dintre fiicele sale, Estrella Morente, este tot cântăreaţă de flamenco.

Considerată una dintre marile speranţe ale genului, Estrella Morente a fost aleasă de Pedro Almodovar să interpreteze tema muzicală a filmului său "Volver".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici