Caravană literară dedicată lui Nichita Stănescu, în Italia

O caravană literară dedicată poetului român Nichita Stănescu, organizată în comunităţile româneşti din Italia, va debuta pe 31 martie, la Veneţia, şi pe 4 aprilie, la Padova, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

27 afișări
Imaginea articolului Caravană literară dedicată lui Nichita Stănescu, în Italia

Caravană literară dedicată lui Nichita Stănescu, în Italia

Astfel, luni, la Palazzo Correr din Veneţia, şi joi, la Sala Fornace Carotta din Padova, vor avea loc seri literar-muzicale dedicate poetului Nichita Stănescu.

În cadrul evenimentelor vor susţine prelegeri scriitorii români Nicolae Prelipceanu, Adrian Popescu şi Ion Mircea. Programul se va încheia cu un recital susţinut de Nicu Alifantis, cu melodii pe versuri semnate de Nichita Stănescu şi alţi poeţi români.

Evenimentele se desfăşoară în cadrul Caravanei literare în comunităţile româneşti din străinătate, organizate de Institutul Cultural Român din Bucureşti şi Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, în parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România.

Pe 31 martie se împlinesc 75 de ani de la naşterea poetului Nichita Stănescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici