Care sunt cele mai mari 5 AMENZI primite de companiile din sectorul tehnologic

Amenda de 2,42 miliarde de euro primită de Google de la Comisia Europeană (CE) este cea mai mare din istorie primită de o companie din sectorul tehnologic. Compania este acuzată că nu oferă un tratament egal competitorilor în ceea ce priveşte rezultatele afişate în serviciul Google Search, favorizându-şi platforma de cumpărături.

159 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai mari 5 AMENZI primite de companiile din sectorul tehnologic

Care sunt cele mai mari 5 AMENZI primite de companiile din sectorul tehnologic. Ce

Suma pe care trebuie să o plătească gigantul serviciilor online păleşte, însă, în comparaţie cu cea mai mare amendă primită vreodată de o companie, conform Go4it.

Banca J.P. Morgan a fost obligată să plătească 13 miliarde de dolari pentru a rezolva nişte procese civile declanşate pentru practici ale instituţiei de dinainte de 2008, anul în care a izbucnit cea mai recentă criză financiară globală.

Google nu este, însă, prima companie de tehnologie care primeşte o amendă uriaşă. Intel şi Microsoft au trecut şi ele prin momente similare, iar amenzile primite, tot de la CE, au fost şi în acele cazuri foarte mari.

Topul celor mai mari amenzi primite vreodată de companiile din sectorul tehnologic:

1. Google - 2,7 miliarde de dolari

Cazul analizat de Comisia Europeană a fost declanşat de mai multe plângeri din partea competitorilor americani şi europeni, care au dus la o investigaţie care s-a desfăşurat timp de şapte ani asupra celui mai popular motor de căutare, potrivit Mediafax. Autoritatea care reglementează competiţia în Uniunea Europeană a amendat Google în luna aprilie 2015 deoarece deforma rezultatele de căutare pe internet pentru a favoriza serviciul său de cumpărături, afectând, astfel, atât competitorii, cât şi consumatorii.

2. Siemens - 1,6 miliarde de dolari

Producătorul de maşini, echipamante pentru comunicaţii şi electronice a fost găsit vinovat, în 2008, în cazuri de corupţie judecate în Germania şi SUA. Compania a oferit mită mai multor oficiali din Germania, SUA, Irak, Israel, Venezuela sau Rusia pentru a primi contracte. Se pare că Siemens făcea acest lucru de la mijlocul anilor 1990. Compania era atât de afectată de corupţie încât după ce a fost schimbat directorul acesta a trebuit să înlocuiască aproximativ jumătate din echipa de conducere.

Citeşte continuarea pe Go4it.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici