Caricaturi ale lui Merkel şi Obama, realizate de Ştefan Popa Popa`s, expuse la Bruxelles

Caricaturi ale fostului premier italian Romano Prodi, cancelarului german Angela Merkel sau preşedintelui SUA Barack Obama, realizate de caricaturistul Ştefan Popa Popa`s, au fost expuse la Bruxelles, într-o galerie de artă a unei familii de români, în preambulul evenimentului ”Primăvara românească”

279 afișări
Imaginea articolului Caricaturi ale lui Merkel şi Obama, realizate de Ştefan Popa Popa`s, expuse la Bruxelles

Caricaturi ale lui Merkel şi Obama, realizate de Ştefan Popa Popa`s, expuse la Bruxelles (Imagine: Valentina Sarosi/Mediafax Foto)

Caricaturistul timişorean Ştefan Popa Popa`s a fost invitat la Bruxelles de către Consiliul Judeţean Timiş, pentru a-şi expune o parte din caricaturi într-o galerie de artă a unei familii de români, în preambulul evenimentului ”Primăvara Românească la Bruxelles”.

Astfel, mai multe caricaturi ale unor personalităţi ale vieţii publice din întreaga lume au fost expuse la Geleria Arthis din Bruxelles (Belgia), deţinută de familia de români.

Printre caricaturile expuse se numără cele ale fostului premier al Italiei Romano Prodi, cancelarului german Angela Merkel, preşedintelui american Barack Obama, precum şi un calendar cu jucătorii echipei de fotbal Bayern Munchen.

La vernisajul expoziţiei a participat şi deputatul PSD de Timiş, Catalin Tiuch, care a spus că Popa`s este ”un brand”.

”E un privilegiu şi o onoare să fim aici. Ştefan Popa Popa`s este un om şi un brand care deschide mai multe uşi decât oricine altcineva pe mapamond, pentru Timiş şi pentru Timişoara. Ştefan Popa Popa`s e un munte de românism, care nu s-a clintit niciodată, indiferent de perioadele istorice şi poate din lecţia aceasta avem toţi de învăţat”, a spus deputatul Cătălin Tiuch.

La rândul său, caricaturistul a afirmat că, deşi în nemumărate cercuri se spune că el participă la evenimente de rang înalt, iată că de data aceasta a dovedit încă o dată că se află printre români.

”Mi-am permis să dau curs unei invitaţii pentru că foarte multe ziare spun că eu nu particip decât la niveluri foarte înalte. După cum vedeţi, suntem numai români aici. Eu sunt obişnuit ca unde mă duc să nu vorbească nimeni româneşte şi am venit cu mare plăcere aici. Nimeni nu mai poate să spună că nu vin când sunt solicitat. V-am adus o expoziţie internaţională cu lucrări care au apărut în Franţa şi Coreea, v-am adus o expoziţie de personalităţi belgiene, de personalităţi internaţionale, v-am adus ultimul calendar al lui Bayern Munchen, al cărui autor sunt, v-am adus câteva tricouri pe care le face o firmă din Germania. Mâine şi poimâine (sâmbătă şi duminică - n.r.), eu împreună cu Valentin Chibici şi Leonte Năstase, doi profesori de la Academia Popa`s, vom băga în istorie populaţia belgiană care va veni în faţă la cortul respectiv. Adică vom dărui ceva din noi şi vom face caricaturi la minut. Este bine că se întâmplă asemenea evenimente, să fie cât mai multe şi să folosească ţării noastre”, a declarat caricaturistul Ştefan Popa Popa`s.

Evenimentul ”Primăvara Românească la Bruxelles”, aflat la cea de-a X-a ediţie, este organizat de comunitatea românească din Bruxelles, cu sprijinul europarlamentarilor Victor Negrescu şi Emilian Pavel, iar deschiderea oficială va avea loc, sâmbătă, într-una din pieţele centrale ale capitalei Belgiei. Vor fi prezentate dansuri şi cântece populare din zona Transilvaniei, vor fi organizate conferinţe şi dezbateri, dar şi un concert al interpretului de muzică uşoară Gabriel Cotabiţă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici