Carol Bartz, fostul director al Yahoo!, deranjată de felul în care a fost concediată

Fostul director general al Yahoo!, Carol Bartz, a declarat, joi, că nu apreciază deloc felul în care consiliul de administraţie al companiei a anunţat-o că este concediată.

149 afișări
Imaginea articolului Carol Bartz, fostul director al Yahoo!, deranjată de felul în care a fost concediată

Carol Bartz, fostul director al Yahoo!, deranjată de felul în care a fost concediată (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Mi-au tras-o!", a declarat Bartz într-un interviu acordat revistei Fortune, primul după ce, marţi, a fost concediată prin telefon de preşedintele consiliului de administraţie al companiei, Roy Bostock.

Potrivit lui Bartz, Bostock i-a citit telefonic un document pregătit anterior de un avocat.

"Eu i-am spus: «Roy, cred că este un mesaj pregătit. De ce nu ai avut curajul să îmi spui chiar tu?»", a povestit ea.

După ce Bostock a terminat de citit mesajul, Bartz nu a încercat să conteste decizia, dar i-a spus preşedintelui consiliului de administraţie: "Credeam că eşti mai rafinat".

Potrivit fostei directoare Yahoo!, consiliul de administraţie al companiei i-a cerut o creştere a cifrei de afaceri, "chiar dacă li se spusese deja că nu vor fi creşteri ale veniturilor înainte de 2012".

Bartz a fost angajată de Yahoo! la începutul lui 2009, pentru a încerca să relanseze operaţiunile companiei, care înregistra pierderi semnificative.

Carol Bartz a operat reduceri semnificative ale cheltuielilor companiei, mai ales prin disponibilizări. Totuşi, compania nu a reuşit să înregistreze creşteri ale cifrei de afaceri.

Ea a fost înlocuită temporar de Timothy Morse, director financiar al Yahoo! din iulie 2009, până când consiliul de administraţie va numi un nou CEO.

"Este cu adevărat un om de bine", a declarat Bartz despre succesorul său temporar.

Fostul director general al Yahoo! ar putea primi circa zece milioane de dolari, după mai puţin de trei ani în funcţie. Bartz, în vârstă de 63 de ani, ar fi primit 10,4 milioane de dolari, incluzând bani şi acţiuni, dacă şi-ar fi pierdut postul la sfârşitul anului trecut, potrivit unui raport al Yahoo! din aprilie, suma totală fiind estimată de companie.

În plus, Bartz are şi opţiuni de a cumpăra acţiuni Yahoo!, în funcţie de evoluţia cotaţiei în viitor.

Yahoo! şi-a concediat directorul general deoarece compania a raportat rezultate sub aşteptări şi face faţă cu greu concurenţei cu rivali precum Facebook şi Google. Yahoo! va pierde poziţia de cel mai mare vânzător de publicitate online din SUA în favoarea Facebook în acest an, potrivit firmei americane de cercetare EMarketer.

Compania a anunţat, într-un comunicat remis bursei miercuri, că nu au fost stabilite plăţi suplimentare în privinţa schimbării conducerii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici