Cartea "Vagabondul milionar" va avea două lansări

Cartea "Vagabondul milionar", de Vikas Swarup, care stă la baza filmului "Slumdog Millionaire", ce a obţinut opt premii Oscar, va beneficia de două lansări în Bucureşti, informează editura Taj Books & Media.

102 afișări
Imaginea articolului Cartea "Vagabondul milionar" va avea două lansări

Cartea "Vagabondul milionar" va avea două lansări

Tradus în 40 de limbi, romanul lui Swarup apare în România la editura Taj Books & Media. Traducerea este semnată de criticul de film, jurnalista şi traducătoarea Irina Margareta Nistor, iar editorul este Adelina Patrichi (scriitor şi realizator, în anii '90, al emisiunii "Cultura în lume").

Prima lansare a cărţii are loc miercuri, de la ora 12, la magazinul Diverta Magheru. La eveniment va participa ambasadorul Indiei la Bucureşti Debashish Chakravarti.

A doua lansare a cărţii va avea loc la Cinema Studio, Cinematograful Uniunii Cineaştilor din România, în prima zi de proiecţie cu public a filmului - vineri, de la ora 20:00. În cadrul evenimentului, care se va desfăşura sub titlul "Seara Indiană", înainte de proiecţia filmului, cinefilii vor avea ocazia să afle pe scurt povestea cărţii şi să o cumpere pe loc, la un preţ promoţional.

Cartea spune povestea unui tânăr orfan care a crescut în mahalalele Mumbaiului şi apoi a câştigat potul cel mare la concursul "Vrei să fii milionar".

Volumul lui Swarup a declanşat o cascadă de premii literare, la fel ca şi adaptarea cinematografică, premiată, printre altele, la Globurile de Aur, BAFTA şi Oscar.

De asemenea, adaptarea radiofonică a primit Sony Award pentru dramă, cel mai important premiu pentru o dramatizare radio.

Nominalizată la Irish Book Awards, cartea a ajuns pe lista scurtă a premiului scriitorilor din Commonwealth pentru roman de debut, a fost apoi premiată cu Boeke Prize, Booker-ul Africii de Sud, a luat Premiul Publicului la Târgul de Carte de la Paris, Audies Award pentru cel mai bun audiobook de ficţiune, iar lanţul de librării Kingstone din Taiwan a numit-o cea mai influentă carte a anului 2008.

Filmul"Vagabondul milionar/ Slumdog Millionaire", distribuit în România de MediaPro Distribution, va rula pe marile ecrane din ţară începând cu 13 martie.

Citeşte şi:

India, mândră de succesul filmului "Vagabondul milionar"

Locuinţe gratuite pentru copiii care au jucat în "Slumdog Millionaire"

O parte din încasările de la "Slumdog Millionaire", donată copiilor nevoiaşi din India

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici