Cărţi de Klaus Iohannis, Andreea Esca, Lucian Boia - printre cele mai vândute în 2014 pe elefant.ro

Volume scrise de autori români precum Klaus Iohannis, Andreea Esca şi Lucian Boia, dar şi de scriitori străini ca Paulo Coelho, E. L. James şi Alice Munro s-au numărat printre cele mai vândute cărţi în 2014 pe elefant.ro.

130 afișări
Imaginea articolului Cărţi de Klaus Iohannis, Andreea Esca, Lucian Boia - printre cele mai vândute în 2014 pe elefant.ro

Cărţi de Klaus Iohannis, Andreea Esca, Lucian Boia - printre cele mai vândute în 2014 pe elefant.ro (Imagine: Klaus Iohannis/Mediafax Foto)

Potrivit topului realizat de elefant.ro în urma vânzărilor de eBooks, cartea autobiografică "Pas cu Pas", scrisă de preşedinte României, a fost cea mai căutată şi citită scriere în format digital, în 2014, informează un comunicat remis MEDIAFAX. Românii şi-au manifestat dorinţa de a afla informaţii despre cel care va conduce ţara în următorii cinci ani, cumpărându-i volumul în zeci de mii de exemplare. Formatul digital a avut cel mai mare succes, deoarece oferă acces rapid la citire.

Pe locul al doilea în topul celor mai căutate eBooks în 2014 se află scriitoarea britanică E. L. James, cu volumul "Cincizeci de umbre ale lui Grey", urmată de Paulo Coelho, cu volumul "Adulter".

În topul scriitoriilor străini preferaţi de români, cea mai apreciată a fost povestea "Hoţul de cărţi", a lui Markus Zusak, în care autorul expune pe larg povestea de viaţă a personajului principal - Liesel Meminger. Pe locul al doilea în acelaşi clasament s-a situat seria scrisă de E. L. James "Cincizeci de umbre ale lui Grey", iar poziţia a treia este ocupată de scriitorul brazilian Paulo Coelho, cu cartea "Adulter", lansată în luna septembrie.

Topul este completat, în ordine, de Alice Munro - "Prea multă fericire", John Green - "Sub aceeaşi stea", Veronica Roth - "Divergent" (volumul I), Suzanne Collins - "Jocurile Foamei", David Nicholls - "O zi", J. D. Salinger - "De veghe în lanul de secară" şi Eric-Emmanuel Schmitt - "Oscar şi Tanti Roz".

Printre cele mai căutate cărţi ale autorilor români pe elefant.ro se numără volumele scrise de Chris Simion - "Ce ne spunem când nu ne vorbim", Irina Binder - "Fluturi" şi Simona Tache şi Mihai Radu - "Femeile vin de pe Venus, bărbaţii de la băut".

Românii care au cumpărat volume ale scriitorilor români au mai avut printre favoriţi şi cărţile scrise Andreea Esca - "Ce-am făcut când am tăcut", Lucian Boia - "Balcic. Micul paradis al României Mari" şi "Primul Război Mondial", Dan Puric - "Suflet românesc", Neagu Djuvara - "O scurtă istorie ilustrată a românilor", Tudor Chirilă - "Exerciţii de echilibru" şi Klaus Iohannis - "Pas cu pas".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici