Casa unde Cehov a scris "Livada cu vişini" şi "Trei surori" trebuie restaurată. Ralph Fiennes sprijină această acţiune

Actorul britanic Ralph Fiennes s-a alăturat unei campanii internaţionale organizate pentru a restaura locuinţa din Yalta în care dramaturgul Anton Cehov a scris unele dintre cele mai renumite piese de teatru ale sale, informează contactmusic.com.

236 afișări
Imaginea articolului Casa unde Cehov a scris "Livada cu vişini" şi "Trei surori" trebuie restaurată. Ralph Fiennes sprijină această acţiune

Casa unde Cehov a scris "Livada cu vişini" şi "Trei surori" trebuie restaurată. Ralph Fiennes (Foto) sprijină această acţiune (Imagine: Mediafax Foto)

Scriitorul rus s-a mutat în această casă din oraşul Yalta de pe ţărmul Mării Negre, în peninsula Crimeea, în anul 1898, după ce a fost diagnosticat cu tuberculoză, maladia din cauza căreia a decedat în 1904.

Casa, unde Cehov a scris "Livada cu vişini" şi "Trei surori", a fost transformată în muzeu în anul 1921, dar de atunci s-a degradat într-un ritm accelerat, din cauza lipsei de fonduri a guvernului ucrainean.

Ralph Fiennes a donat o sumă importantă pentru lucrările de restaurare a casei şi intenţionează să călătorească în Ucraina pentru a afla mai multe detalii despre viaţa lui Cehov.

"Cehov este unul dintre cei mai mari scriitori umanişti din epoca modernă. Restaurarea casei sale din Yalta va fi o celebrare a spiritului său. Ar fi trist să credem că guvernul ucrainean nu doreşte să recunoască şi să sprijine această iniţiativă. Ar fi minunat dacă toate părţile, care cred în moştenirea lăsată de Cehov, ar colabora. Abia aştept să vizitez Ucraina şi să mă întâlnesc cu actori şi regizori ucraineni şi ruşi, pentru a schimba cu ei câteva impresii şi idei despre opera lui Cehov. Piesele sale ne vor ajuta să înţelegem mai bine toate acele elemente pe care le avem în comun", a declarat actorul britanic.

Anton Cehov, considerat unul dintre cei mai mari scriitori şi dramaturgi din epoca modernă, este autorul unor piese de teatru devenite clasice, precum "Pescăruşul", "Unchiul Vania", "Trei surori" şi "Livada cu vişini", care au fost puse în scenă, de-a lungul anilor, de toate marile companii de teatru din lume.

Actorul britanic Ralph Fiennes are în portofoliu aproape 40 de roluri, printre care cele din peliculele "Pacientul englez", de Anthony Minghella, "Lista lui Schindler", de Steven Spielberg, şi "Spider", de David Cronenberg.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici