Castelul Huniazilor, în criză de fonduri pentru reabilitare

Lucrările de reabilitare începute cu circa şapte ani în urmă la Castelul Huniazilor nu pot fi continuate dacă Primăria Hunedoara nu va mai aloca circa 120.000 de lei noi, bani ce vor contribui, în principal, la terminarea acoperişului şi a lucrărilor exterioare.

4 afișări
Imaginea articolului Castelul Huniazilor, în criză de fonduri pentru reabilitare

Castelul Huniazilor, în criză de fonduri pentru reabilitare

Potrivit reprezentanţilor Castelului, lucrările avanseză încet tocmai din cauza problemelor financiare, Ministerul Culturii şi Cultelor nemaialocând niciun leu pentru acest edificiu de dinainte de anul 2.000.

"Ministerul (Culturii şi Cultelor – n.r.) şi-a luat mâna de pe noi. Singura care ne sprijină financiar e Primăria Hunedoara, căreia i-am prezentat zilele acestea şi un necesar de lucrări care se mai impun în acest moment", a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, administratorul de la Castelul Huniazilor, Ion Lupulescu.

Potrivit sursei citate, valoarea lucrărilor care se mai impun pentru finalizarea procesului de reabilitare a edificiului istoric se ridică la circa 120.000 de lei noi, în această valoare fiind cuprinse intervenţii la acoperiş, reparaţii la astereală, refacere jgheaburi şi burlane din cupru, refacere parapet, rosturi şi paratrăznet.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici