Catalogul muzical al trupei Queen s-ar putea vinde cu peste 1 miliard de dolari

În prezent deţinut de Disney Music Group, catalogul muzical al grupului ar putea trece în mâinile Universal Music pentru un miliard de dolari, potrivit presei americane.

515 afișări
Imaginea articolului Catalogul muzical al trupei Queen s-ar putea vinde cu peste 1 miliard de dolari

Catalogul muzical al trupei Queen s-ar putea vinde cu peste 1 miliard de dolari

Se crede că suma astronomică se datorează în mare parte succesului filmului Bohemian Rhapsody, premiat cu Oscar în 2018. Regizat de Bryan Singer, acesta a readus în lumina reflectoarelor lucrative activitatea muzicală a trupei rock condusă de regretatul Freddie Mercury.

Artistul a murit din cauza bolii SIDA în 1991, la vârsta de 45 de ani. Dacă tranzacţia va avea loc, preţul de vânzare ar depăşi cu mult preţul de 500 de milioane de dolari plătit pentru catalogul Bruce Springsteen în 2021 de către Sony, considerat a fi actualul deţinător al recordului, scrie Le Figaro

Suma de 500 de milioane de dolari rămâne, fără îndoială, cea mai mare sumă cu care s-a vândut un catalog muzical, dar dacă vânzarea catalogului Queen se va realiza, va fi stabilit un nou record.

Deşi zvonul a fost intens mediatizat, acesta a fost negat de un purtător de cuvânt al Disney Music Group, care a declarat pentru CNN că firma nu are nicio intenţie de a vinde catalogul.
 
Comparativ, operele lui David Bowie, Justin Bieber şi Bob Dylan s-au vândut cu 250, 200 şi, respectiv, 300 de milioane de dolari. În urmă cu câteva luni, Sony a pus ochii şi pe jumătate din catalogul muzical al lui Michael Jackson.
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici