Ce s-a descoperit în oraşul în care s-a născut Maria Magdalena? Noi informaţii despre viaţa contemporanilor lui Iisus

  • Publicaţia i24news a relatat despre excavarea unei sinagogi din oraşul Magdala din Galileea, Israel.
  • Oraşul este cunoscut în Noul Testament ca locul naşterii Mariei Magdalena, discipolul lui Iisus Hristos şi martorul Învierii Sale.
  • Sinagoga datează chiar din perioada existenţei celui de-al Doilea Templu şi a fost dezgropată de Autoritatea Israeliană pentru Antichităţi în colaborare cu compania YG Contractual şi Universitatea din Haifa.
2411 afișări
Imaginea articolului Ce s-a descoperit în oraşul în care s-a născut Maria Magdalena? Noi informaţii despre viaţa contemporanilor lui Iisus

Sursa Foto- Pixabay

Publicaţia i24news a relatat despre excavarea unei sinagogi din oraşul Magdala din Galileea, Israel. Oraşul este cunoscut în Noul Testament ca locul naşterii Mariei Magdalena, discipolul lui Iisus Hristos şi martorul Învierii Sale. 

Sinagoga datează chiar din perioada existenţei celui de-al Doilea Templu şi a fost dezgropată de Autoritatea Israeliană pentru Antichităţi în colaborare cu compania YG Contractual şi Universitatea din Haifa. 

Expertul arheologic Dina Avshalom-Gorni a declarat pentru publicaţia The Jerusalem Post că descoperirea lăcaşului dezvăluie noi informaţii despre viaţa socială şi religioasă a evreilor din această perioadă. 

”Descoperirea unei a doua sinagogi în această aşezare galileană pune în lumină viaţa socială şi religioasă a evreilor din acea perioadă şi reflectă necesitatea unui lăcaş de cult dedicat citirii şi studiului Torei”, afirmă Avshalom-Gorni.

Expertul mai adaugă că sinagoga era folosită ca loc de întrunire atât pentru citirea şi studierea Torei, cât şi pentru adunări sociale. 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici