Cea de-a cincea ediţie Anim'est, între 8 şi 17 octombrie, în Capitală

Cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est va avea loc în perioada 8 - 17 octombrie, la Bucureşti, termenul de înscriere pentru realizatori prelungindu-se cu 10 zile, până pe 11 iulie, informează organizatorii.

16 afișări
Imaginea articolului Cea de-a cincea ediţie Anim'est, între 8 şi 17 octombrie, în Capitală

Cea de-a cincea ediţie Anim'est, între 8 şi 17 octombrie, în Capitală

Termenul limită pentru înscrierile la cea de-a cincea ediţie a Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim'est, care va avea loc în perioada 8 - 17 octombrie la Bucureşti, s-a prelungit până pe 11 iulie inclusiv (data poştei).

Pentru 2010, Anim'est, cel mai important festival de animaţie din România, pregăteşte o ediţie plină de surprize.

Pe lângă secţiunile speciale dedicate celor mai recente filme de animaţie premiate la cele mai importante festivaluri de film de peste hotare, realizatorilor consacraţi, cinematografiilor naţionale, studiourilor şi şcolilor de animaţie de prestigiu, programul Anim'est cuprinde în acest an cele şase secţiuni competitive de tradiţie: lungmetraj internaţional, scurtmetraj internaţional, videoclip & advertising, film studenţesc, film românesc, precum şi Balkanimation - competiţia dedicată filmelor produse în ţări din zona Balcanilor (Grecia, Bulgaria, Turcia, Albania, Slovenia, Croaţia, Serbia, Muntenegru, Bosnia-Herţegovina, Macedonia şi România).

Eligibile pentru selecţia Anim'est sunt toate filmele de animaţie, indiferent de tehnica de realizare, de tematică sau de ţara de provenienţă, produse după 1 ianuarie 2008, nu mai lungi de 50 de minute (în cazul scurtmetrajelor) sau cu o durată mai mare de 50 de minute pentru lungmetraje. Peliculele înscrise în preselecţia competiţiei de film românesc trebuie să nu mai fi fost prezentate în nicio proiecţie pe teritoriul României.

Trofeul Anim'est va fi înmânat unui film din competiţia de scurtmetraj internaţional. În afara trofeului, palmaresul festivalului mai cuprinde premii pentru cele mai bune filme din fiecare secţiune competitivă, oferite de juriile respectivelor secţiuni, menţiuni şi premii speciale, acordate unor realizatori de către juriile festivalului, precum şi premii onorifice acordate de Asociaţia Est'N'Est.

Pentru al patrulea an consecutiv, după ediţia bucureşteană, festivalul ajunge şi la Cluj-Napoca, la Cinema Victoria, în perioada 22 - 24 octombrie.

În 2009, la Anim'est au fost proiectate 369 de filme de animaţie din toate colţurile lumii. Peste 15.000 de bucureşteni şi 1.500 de clujeni au luat parte la proiecţiile, workshop-urile şi masterclass-urile Anim'est anul trecut. Câştigătorul menţiunii speciale în 2009, la cea de-a patra ediţie a competiţiei dedicate filmelor româneşti, scurtmetrajul "Zgomot alb", regizat de Marius Pandele, a fost primul film de animaţie nominalizat la Premiile Gopo, unde a concurat la categoria "cel mai bun scurtmetraj" şi a fost apoi prezentat şi premiat la numeroase festivaluri de film internaţionale.

Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim'est este organizat Asociaţia Est'N'Est cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei şi susţinut de Ogilvy, în parteneriat cu Centrul de proiecte culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti - ArCuB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici