Cea mai proastă scenă de sex din literatură pe 2013

Scriitorul Manil Suri a fost recompensat, marţi seară, cu premiul pentru cea mai proastă scenă de sex din literatură pe 2013, pentru un pasaj din romanul "The City of Devi", în care descrie un act sexual utilizând expresii precum "supernove care explodează" şi "supereroi care zboară ca fulgerul".

673 afișări
Imaginea articolului Cea mai proastă scenă de sex din literatură pe 2013

Cea mai proastă scenă de sex din literatură pe 2013 (Imagine: Shutterstock)

Bad Sex in Fiction Award, aflat la a 21-a ediţie, este acordat de prestigioasa revistă britanică The Literary Review pentru cea mai bizară descriere a unui act sexual dintr-o operă literară, în intenţia de a-i descuraja pe ceilalţi scriitori să redacteze scene sexuale lipsite de gust. În general, premiul revine autorului care a inclus în opera sa, care poate fi excelentă, o scenă sexuală redundantă, de prisos.

Deşi a fost creat pentru a amuza comunitatea literară, Bad Sex in Fiction nu este un premiu pe care scriitorii speră să îl câştige.

Manil Suri, în vârstă de 54 de ani, are dublă cetăţenie - americană şi indiană. Potrivit The Literary Review, juriul a decis câştigătorul din acest an după ce a citit finalul unei scene prelungite de sex, în romanul "The City of Devi", în care erau implicate toate cele trei personaje principale din carte.

"Cu siguranţă supernovele au explodat în acel moment, undeva, într-o galaxie. Baraca a dispărut şi, odată cu ea, marea şi nisipul - doar trupul lui Karun, întrepătruns cu al meu, a rămas", afirmă Manil Suri, care nu este doar scriitor, ci şi profesor de matematică la Universitatea Maryland.

"Am trecut ca fulgerul, ca nişte supereroi, pe lângă Soare şi sisteme solare, ne-am scufundat în bancuri de quarcuri şi nuclee atomice. Într-o celebrare a trecerii noastre pe lângă cea de-a patra stea, statisticienii din lumea întreagă jubilau".

"The City of Devi" este cel de-al treilea roman scris de Manil Suri. Scriitorul a câştigat în trecut Barnes and Noble Discover Prize, a fost nominalizat pe lista scurtă de la PEN/ Faulkner Award şi pe lista lungă la Booker Prize.

Printre laureaţii ediţiilor precedente se numără Norman Mailer, Tom Wolve, Jonathan Littell şi Sebastian Faulks.

În 2012, premiul a fost câştigat de scriitoarea canadiană Nancy Huston, pentru romanul "Infrared". În 2008, celebrul scriitor John Updike a primit premiul Bad Sex in Fiction pentru întreaga carieră.

Cea de-a 21-a gală de decernare a premiului Bad Sex in Fiction a avut loc la clubul In & Out din Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici