Cel mai nou proiect al regizorului Radu Jude, selectat la Festival De Cinéma Européen des Arcs

Cel mai recent proiect cinematografic al regizorului Radu Jude, "Inimi cicatrizate", a fost selectat în secţiunea Coproduction Village a Festival De Cinéma Européen des Arcs, un eveniment care se va desfăşura în perioada 14 - 17 decembrie, în Alpii francezi, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

107 afișări
Imaginea articolului Cel mai nou proiect al regizorului Radu Jude, selectat la Festival De Cinéma Européen des Arcs

Radu Jude (Imagine: Anita Vizireanu/Mediafax Foto)

La Coproduction Village de la Festival De Cinéma Européen des Arcs au fost selectate 25 de proiecte cinematografice europene aflate în dezvoltare. În această secţiune vor participa peste 250 de profesionişti ai cinematografiei - producători, agenţi, distribuitori - de pe întreg continentul.

De asemenea, alături de Radu Jude au fost selectaţi regizorii Adrian Sitaru, cu noul său proiect "The Fixer", dar şi Bogdan Mirică, cu "Dogs".

"Inimi cicatrizate" este o adaptare liberă a textelor literare autobiografice ale scriitorului Max Blecher şi în special a romanului omonim. Regizorul Radu Jude continuă, cu acest nou proiect, să exploreze "relaţia omului cu corpul, cu finitudinea şi cu degradarea corporală", temă abordată şi în scurtmetrajul "O umbră de nor".

Legat de acest nou proiect regizorul Radu Jude menţionează: "Cred că forţa cinematografului nu stă în poveste, nici în diversele filosofii din spatele poveştilor, ci în uriaşa lui capacitate descriptivă. Sper că acest film nu va «spune» ceva, nu va avea un «sens», nu va comunica «semnificaţii», sper doar că el va arăta, că va oferi descrierea amănunţită a unei experienţe umane limită la care să ne raportăm cu duioşie, cu teamă şi cu respect".

Radu Jude este regizorul scurtmetrajelor câştigătoare a numeroase premii "Lampa cu căciulă", "Alexandra" şi "O umbră de nor". Lungmetrajul de debut, "Cea mai fericită fată din lume", a fost distins cu premiul CICAE la Festivalul de la Berlin, premiul FIRESCI la Festivalul de la Sofia, premiul pentru cel mai bun scenariu la B-EST International Film Festival şi premiul FIPRESCI la IndieLisboa. Cel de-al doilea lungmetraj realizat de Radu Jude, "Toată lumea din familia noastră", a fost proiectat în premieră mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în secţiunea Forum. "Toată lumea din familia noastră" a obţinut, printre altele, marele premiu al Festivalului de la Sarajevo, marele premiu Bayard d'Or şi premiul pentru cel mai bun actor la Namur IFF, marele premiu la CinEast IFF, trofeul Festivalului Internaţional de Film Anonimul, premiul Zilelor Filmului Românesc la TIFF şi premiul pentru regie alături de premiul publicului la B-EST IFF.

Adrian Sitaru este regizor, producător, scenarist şi actor. Scurtmetrajul său "Valuri" a câştigat premiul Leopardul de Aur în secţiunea Leopards of Tomorrow la cea de-a 60-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Locarno, în vara lui 2007. Lungmetrajul său de debut, "Pescuit sportiv", a primit două distincţii la Festivalul de Film de la Salonic 2008, premiul juriului la cea de-a doua ediţie a Festivalului de Film Estoril, în 2008, dar şi marele premiu al secţiunii New Voices la Festivalul Internaţional de Film de la Palm Springs. "Din dragoste cu cele mai bune intenţii" a primit, anul trecut, premiile pentru regie şi pentru cel mai bun actor în rol principal, la Festivalul Internaţional de Film de la Locarno.

După absolvirea fcultăţii de jurnalism, Bogdan Mirică a lucrat ca editor, copywriter şi scriitor. Interesul său faţă de film l-a determinat să studieze scenaristica şi producţia la Universitatea Westminster din Londra şi apoi să îşi construiască o carieră în această industrie. A început prin a lucra pentru Slingshot Studios în Londra şi apoi a început să colaboreze cu MediaPro Pictures. După ce a scris mai multe scenarii ("Ho Ho Ho", "Rural Story" şi "180"), a reuşit să regizeze propriul său scurtmetraj, "Bora Bora", în 2010.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici