Cele trei brăţări dacice vor ajunge joi în România

Cele trei brăţări dacice din aur descoperite la o galerie din New York şi depozitate în prezent la Frankfurt vor fi aduse joi în România, şi nu vineri cum fusese anunţat iniţial, oficialii Ministerului Culturii şi Cultelor (MCC) reuşind să finalizeze mai repede documentele pentru răscumpărarea lor.

1 afișare
Imaginea articolului Cele trei brăţări dacice vor ajunge joi în România

Cele trei brăţări dacice vor ajunge joi în România

MCC a alocat o sumă de 134.000 lei din bugetul propriu pentru răscumpărarea obiectelor de la doi cetăţeni, unul american şi altul european.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului, brăţările vor fi aduse de la Frankfurt cu avionul, de o delegaţie română mixtă, din care face parte şi Mircea Angelescu, directorul Direcţiei patrimoniu cultural naţional din MCC.

Odată ajunse în România, brăţările vor fi transportate cu maşini blindate la Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR), unde vor fi prezentate pentru prima dată publicului, în cadrul unei conferinţe de presă. Cele trei brăţări se vor adăuga celor şase astfel de obiecte recuperate deja de autorităţi şi depozitate în prezent în tezaurul muzeului.

Brăţările fac parte din lotul celor 15 astfel de obiecte furate în 2000 şi 2001 din situl arheologic Sarmizegetusa Regia. Brăţările se află în urmărire internaţională, cercetările în acest caz fiind demarate de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici