Cine sunt creatorii fenomenului Robotzi şi cum au atras atenţia F.O.C.A. şi MO gigantului Adobe

De câteva luni, zeci de mii de români aşteaptă în fiecare săptămână un nou episod "cu roboţi". Despre ei se vorbeşte la serviciu, pe mediile sociale, la întâlnirile cu prietenii, unde nu e exclus ca cineva să-ţi trântească o replică din filosofia de viaţă a lui Mo: "Eu nu beau că-s supărat, eu beau că-s alţii fericiţi". Roboţii au devenit un adevărat fenomen social.

2392 afișări
Imaginea articolului Cine sunt creatorii fenomenului Robotzi şi cum au atras atenţia F.O.C.A. şi MO gigantului Adobe

Cine sunt creatorii fenomenului Robotzi şi cum au atras atenţia F.O.C.A. şi MO gigantului Adobe

Mo, un robot burtos şi ruginit de la prea mult alcool, şi FOCA, prietenul lui intelectual fabricat din aluminiu, s-au născut în urmă cu vreo 3 luni şi de atunci au cucerit internetul. Numai luna trecută, peste un milion de vizitatori unici au văzut episoadele în care cei doi dezbat de la problema tatuajelor la starea prieteniei lor.

Gândul prezintă povestea din spatele creaţiei serialului de animaţie "RObotzi", care a ajuns acum la episodul al 12-lea şi care a atras atenţia gigantului Adobe. Compania de software i-a invitat săptămâna trecută pe creatori la o conferinţă, la Bucureşti, pentru a povesti cum s-au născut RObotzii.

Roboţii care îi amuză acum pe internauţi au fost iniţial construiţi cu scop didactic. Patru prieteni care au lansat în urmă cu nouă luni un site de design, Creative Monkeyz, au vrut să le arate vizitatorilor ce ar putea realiza cu ajutorul uneltelor digitale prezentate pe pagina web. Aşa s-au născut FOCA ŞI Mo, iar primul episod în care ei sunt eroi, "Tatuaj", s-a transformat din lecţie de design în viral. Echipa, formată din Codin Pop şi Cezar Enache, doi absolvenţi ai Facultăţii de Teatru şi Film din Cluj - Napoca, Ramona Cordoş, studentă la Arte Plastice, şi Mihai Banea, absolvent de Comunicare, a fost luată pe nepregătite de succesul producţiei lor.

"Nu ne-am aşteptat să devină viral atât de uşor şi am fost pus în faţa faptului împlinit", povesteşte Codin, căruia episoadele din "RObotzi" îi ocupă acum, ca şi prietenilor săi, tot timpul. Replicile pe care le folosesc Mo şi FOCA în serial sunt expresii uzuale în cercul de prieteni al creatorilor.

"Noi aşa vorbim între noi. «Mo», de exemplu, este felul în care ne adresăm unul altuia de foarte multă vreme. În loc de «mă» spunem «mo». Expresia «sugi o ceapă» o folosim de când lumea", explică Mihai pentru Gândul.

Chiar dacă subiectele sunt "la zi", ei preferă să nu se lege de politică sau de mondenităţi. "Mai avem pastile care bat către social", spune Codin referitor la gluma din episodul 9 (Gin) când FOCA îşi doreşte să fie invizibil, iar ginul îl transformă în pensionar.

Citeşte mai multe despre creatorii fenomenului Robotzi pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici