Cinematograful Republica din Constanţa va purta numele actorului Jean Constantin

Cinematograful Republica din municipiul Constanţa, transformat în centru pentru tineret, va purta numele actorului Jean Constantin, au decis, miercuri, consilierii judeţeni, inaugurarea urmând să aibă loc la sfârşitul anului.

365 afișări
Imaginea articolului Cinematograful Republica din Constanţa va purta numele actorului Jean Constantin

Jean Constantin (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

În şedinţa de miercuri a Consiliului Judeţean Constanţa s-a dezbătut şi un proiect de hotărâre prin care Centrul multifuncţional educativ pentru tineret - cinematograful Republica - să poarte numele actorului Jean Constantin, acesta fiind aprobat de consilieri.

“Prin atribuirea numelui «Jean Constantin» Centrului multifuncţional educativ pentru tineret se doreşte aducerea unui omagiu actorului care a promovat Constanţa şi cultura de la malul mării, pe scenă, în teatru şi televiziune, atât în ţară cât şi străinătate. În timpul carierei artistice Jean Constantin a interpretat roluri în peste 70 de filme”, se arată în expunerea de motive din cadrului proiectului de hotărâre.

În 1 aprilie 2013, Consiliul Judeţean Constanţa a semnat, în calitate de beneficiar, contractul de finanţare aferent Proiectului ”Centrul Multifuncţional educativ pentru tineret”, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013. Obiectivul specific al proiectului îl reprezintă reabilitarea şi modernizarea cinematografului Republica, precum şi echiparea Centrului multifuncţional educativ pentru tineret nou realizat cu mobilier adecvat spaţiilor propuse şi cu echipamente specifice.

Data de finalizare a proiectului este 1 decembrie 2015.

În urmă cu două săptămâni, directorul Direcţiei Judeţene de Distribuţie şi Exploatare a Filmelor Constanţa, Dan Cojocaru, anunţa, în cadrul unui evenimen dedicat lui Jean Constantin, că actorul va avea un bust la noul cinematograf, după finalizarea lucrărilor, precizând că îşi doreşte să existe un festival de film ”Jean Constantin” la Constanţa.

Actorul Jean Constantin a decedat, în 26 mai 2010, la vârsta de 81 de ani, în locuinţa sa din Constanţa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici