Cioloş anunţă că dacă nu se strâng cele 6 milioane de euro, statul renunţă la Cuminţenia Pământului: "Dacă nu se adună suma înseamnă că am decis să renunţăm la operă"

Premierul Dacian Cioloş a declarat că lansarea subscripţiei publice pentru cumpărarea Cuminţeniei Pământului reprezintă un parteneriat între stat şi societate, iar dacă nu se vor strânge cele 6 milioane de euro necesare înseamnă că statul şi poporul renunţă la această operă.

2915 afișări
Imaginea articolului Cioloş anunţă că dacă nu se strâng cele 6 milioane de euro, statul renunţă la Cuminţenia Pământului: "Dacă nu se adună suma înseamnă că am decis să renunţăm la operă"

Cioloş anunţă că dacă nu se strâng cele 6 milioane de euro, statul renunţă la Cuminţenia Pământului: "Dacă nu se adună suma înseamnă că am decis să renunţăm la operă"

''Faptul că lansăm această subscripţie publică este pentru că am vrea să ne-o asumăm împreună - statul şi societatea. Dacă nu se adună suma înseamnă că împreună am decis să renunţăm la această operă'', a subliniat Dacian Cioloş la Pro Tv.

El a răspuns şi acuzaţiilor potrivit cărora românii sunt chemaţi să cotizeze la achiziţionarea de opere, dar statul nu recuperează banii de la cei condamnaţi pentru fapte de corupţie, cum este cazul Microsoft.

''Haideţi să fim clari şi direcţi: şi suma de cinci milioane de euro tot banii cetăţenilor sunt, iar cei 6 milioane de euro care ar veni în plus tot de la cetăţeni vin. Cred că e important acest mesaj că este o achiziţie asumată de statul român şi de poporul român. Nu e vorba de o piatră acolo, ci o operă de artă-cheie în viaţa artistică a lui Brâncuşi. E un unicat'', a susţinut premierul.

El a precizat că Brâncuşi a lucrat opere în mai multe versiuni, dar nu şi în cazul Cuminţeniei Pământului.

''Are o valoare aparte, o valoare simbolică. Ea (opera – n.r.) oricum rămâne în ţară, pentru că, fiind patrimoniu naţional, nu poate să iasă, dar cred că una e să fie la dispoziţia statului şi să fie pusă într-un muzeu fără alte discuţii şi alta e să intre în sectorul privat'', a conchis Dacian Cioloş.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici