Circa 100.000 de vizitatori în muzeele bucureştene, cu prilejul Nopţii muzeelor

Cele 12 muzee reunite pentru prima dată într-un circuit la cea de-a patra ediţie a Nopţii Muzeelor au atras, în noaptea de sâmbătă spre duminică, aproximativ 100.000 de vizitatori, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

16 afișări
Imaginea articolului Circa 100.000 de vizitatori în muzeele bucureştene, cu prilejul Nopţii muzeelor

Circa 100.000 de vizitatori în muzeele bucureştene, cu prilejul Nopţii muzeelor (Imagine: Mediafax Foto)

"Pentru prima oară, oamenii au stat la coadă la aproape toate muzeele participante în proiect, iar autobuzele care au parcurs cursa specială Noaptea Muzeelor au fost încontinuu pline (...) Piaţa şi Calea Victoriei - unde sunt concentrate cele mai multe muzee - a fost ticsită de tineri, care au văzut în acest eveniment o ocazie de a ieşi şi parcurge la pas muzeele, pentru a le descoperi într-o ambianţă deosebită", se precizează în comunicat.

Autobuzele puse la dispozitie de RATB au circulat în intervalul 21.00-03.00 şi au asigurat legătura între cele 11 muzee rămase deschise după ora 21.00: Muzeul Naţional de Artă Contemporană, Muzeul Naţional Cotroceni, Muzeul Militar Naţional, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Geologie, Muzeul de Istorie Naturală "Grigore Antipa", Muzeul "George Enescu", Muzeul Colecţiilor de Artă, Muzeul Naţional de Artă al României, Muzeul Municipiului Bucureşti şi Muzeul Naţional de Istorie a României.

Sărbătoarea Muzeelor, iniţiată în urmă cu patru ani de Ministrul Culturii şi Comunicaţiilor din Franţa, a început să prindă foarte bine şi în România. Astfel, dornici de eveniment, mai ales că era unul gratuit, bucureştenii au ieşit sâmbătă seara din case pentru a merge la muzee.

Gândită ca o iniţiativă care să atragă toate categoriile de public, dar în special tinerii şi cei care în general nu merg la aceste instituţii, Noaptea Muzeelor şi-a atins scopul, mii de oameni colindând străzile din Bucureşti pentru a vedea colecţiile muzeelor.

Evenimentul nu a fost, însă, lipsit de incidente. Astfel, spiritele s-au încins la Muzeul Naţional de Artă Contemporană (MNAC), în jurul orei 3.00 mai multe persoane provocând un conflict când jandarmii care păzeau muzeul au anunţat publicul că instituţia se va închide, a declarat pentru MEDIAFAX Mihai Oroveanu, directorul MNAC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici