Circa 8% dintre internauţi recunosc că descarcă ilegal conţinut online

În jur de 8% dintre internauţii din Marea Britanie, Franţa, Germania şi Statele Unite recunosc că descarcă ilegal conţinut video, potrivit unui sondaj care monitorizează creşterea ratei pirateriei.

37 afișări
Imaginea articolului Circa 8% dintre internauţi recunosc că descarcă ilegal conţinut online

Circa 8% dintre internauţi recunosc că descarcă ilegal conţinut online (Imagine: Mediafax Foto)

Două treimi dintre internauţii chestionaţi din Marea Britanie au declarat, în cadrul unei cercetări realizată de Futuresource Consulting, că au urmărit filme şi alte forme de conţinut video, 15% dintre aceştia recunoscând că au descărcat ilegat respectivele fişiere.

"Răspândirea pe scară largă a conţinutului ilicit reprezintă un obstacol major în dezvoltarea serviciilor de conţinut digital şi continuă să aibă un impact foarte mare asupra veniturilor, în ciuda eforturilor guvernamentale şi ale autorităţilor de a intensifica sancţiunile", se spune în raport.

Majoritatea companiilor media se luptă în prezent să convingă consumatorii să plătească pentru conţinutul video sau informativ online, convingerea generală a internauţilor fiind că spaţiul web este gratuit. Potrivit raportului, măsurile cel mai dificil de implementat sunt cele de a finanţa aceesul gratuit la conţinut prin vânzarea de publicitate.

Instituţiile guvernamentale din întreaga lume s-au alăturat furnizorilor de conţinut în încercarea de a stopa pirateria online. Industria care a resimţit cel mai puternic consecinţele descărcării ilegale de conţinut este cea muzicală, care încearcă să resusciteze vânzările de CD-uri. Astfel, în Statele Unite, o femeie a fost amendată cu suma de două milioane de dolari pentru că a descărcat ilegal muzică. În Franţa, Parlamentul a aprobat o măsură legislativă care permite autorităţilor să depisteze internauţii care descarcă ilegal conţinut şi să-i deconecteze.

Cercetarea, în care au fost implicaţi 2.500 de internauţi, a arătat că 90% dintre cei care au vizionat conţinut video online nu au plătit pentru a vedea ştirile sau emisiunile respective. Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi au admis că nu au plătit să vadă filme noi.

Mai puţin de 1% dintre respondenţi sunt deranjaţi de difuzarea de reclame înaintea sau în timpul vizionării unui film sau emisiune online, 30% declarând că nu resimt niciun disconfort.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici