Citate celebre ale lui Einstein

În 1879 s-a născut Albert Einstein, fizician americano-elveţian de etnie evreiască, laureat al Premiului Nobel pentru fizică pe anul 1921.

11752 afișări
Imaginea articolului Citate celebre ale lui Einstein

Citate celebre ale lui Einstein (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cele mai multe dintre contribuţiile sale în fizică sunt legate de teoria relativităţii restrânse (1905), care unesc mecanica cu electromagnetismul, şi de teoria relativităţii generalizate (1915) care extinde principiul relativităţii mişcării neuniforme, elaborând o nouă teorie a gravitaţiei.

Einstein nu s-a manifestat doar în domeniul ştiinţei. A fost un activ militant al păcii şi susţinător al cauzei poporului evreu căreia îi aparţinea. A publicat peste 300 de lucrări ştiinţifice şi peste 150 în alte domenii. A încetat din viaţă în 1955.

Citate celebre ale lui Einstein:

"Dacă am ştii ceea ce facem nu s-ar mai numi cercetare...aşa e?"

"Toate religiile sunt ramurile aceluiaşi copac."

"Ceea ce mă interesează cu adevărat este dacă Dumnezeu a avut de ales când a creat lumea."

"Nu am un talent deosebit. Sunt doar pasionat de curiozităţi."

"A devenit emoţionant de clar că tehnologia a depăşit umanitatea."

"Nu mă gândesc niciodată la viitor, vine curând."

"Când stai cu o fată drăguţă două ore e ca şi cum ar fi două minute, iar când stai deasupra unui cuptor incins două minute, e ca şi cum ar fi două ore. Asta este relativitatea."

"Există doar două moduri în care să îţi trăieşti viaţa. Unul, ca şi cum nimic nu este un miracol. Celălalt, ca şi cum totul este un miracol."

"Cel mai important lucru este să nu te opreşti din a-ţi pune întrebări."

"Educaţia este ceea ce rămâne după ce ai uitat ceea ce ai învăţat la şcoală."

"Cel mai dificil lucru de înţeles din lume este taxa pe venit."

"Imaginaţia este totul. Este avanpremiera atracţiilor care vor veni în viaţă."

Lui Albert Eistein i s-a oferit posibilitatea de a deveni preşedintele Israelului după ce a descoperit teoria relativităţii: E=mc². A refuzat spunând: "Poltica este pentru prezent, dar o ecuaţie este pentru eternitate."

Înainte să moară, Einstein a rostit ultimele cuvinte, dar asistenta care îl îngrijea nu cunoştea limba germană.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici